Sukorói telekcsere: marad a bíróság

FMH - A pénzügyminisztérium szerdán délután reagált Budai Gyula kijelentésére, s kijelentette: továbbra is bíróság előtt kezdeményezi a sukorói telekcsereügylet semmisségének megállapítását.

MTI

A sukorói telekcserétől történő egyoldalú elállás veszélyeztetné az állam eljárásának jogszerűségét, és kártérítési kötelezettséget is megalapozhatna - olvasható a tárca az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében, amely arra is kitér: a telekcsereügylettel kapcsolatos érvénytelenséget, semmisséget bíróság állapíthat meg. 
"A tárca nem kívánja ezt a bírói hatáskörbe tartozó döntést egyoldalúan magához vonni" - áll a tájékoztatásban, amely szerint a pénzügyminiszter már napokkal ezelőtt kiadta az ezzel kapcsolatos tulajdonosi utasítást a vagyonkezelő szervezetnek, s így a vagyonkezelő szervezet "hamarosan" beadja kereseti kérelmét a bíróságra. 
A tárca azt is közölte, hogy ők még nem kapták meg a Fejér Megyei Bíróság ítéletét Joav Blum sukorói lakcímével kapcsolatban, s e döntésről csupán a sajtóból értesültek. 
Budai Gyula, a Fidesszel szövetséges Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: hétfőn a Fejér Megyei Bíróság jogerős ítéletében megállapította, hogy a sukorói kaszinóberuházás izraeli befektetője, Joav Blum lakcíme a földcsere időpontjában fiktív volt. Innen Budai Gyula szerint egyenes út vezet ahhoz, hogy a büntetőbíróság megállapítsa Joav Blummal szemben a közokirat-hamisítás bűntettét.
Hangsúlyozta: a hétfői ítélet alapján az izraeli befektető és az MNV között megkötött csereszerződés érvénytelennek tekinthető, ugyanis a 2008. július 30-i szerződésben Joav Blum a sukorói Kiss Imre út 5. szám alatti ingatlant jelölte meg lakcímeként, "valótlan adatot adott meg a szerződés létrejöttekor", így azt érvénytelennek kell tekinteni.
 Budai Gyula közölte: ha Oszkó Péter pénzügyminiszter nem utasítja az MNV-t a szerződéstől való elállásra, akkor egyértelmű, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány "egy olyan bűnözőnek nyújt állami támogatást, akivel szemben már született egy jogerős bírósági ítélet, és aki valóban megtévesztette a hatóságokat".

Még több cikk a sukorói ügyről itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!