Vészhelyzet: terrorelhárítók kísértek egy várandós asszonyt a kórházig

FMH - Kishíján az autópályán, a család autójában szült meg egy székesfehérvári asszony, akit végül a terrorelhárító szolgálat rendőrei kísértek villogóval a kórházig.

feol.hu

A Készenléti Rendőrség sajtószóvivője számolt be arról,  hogy a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálatának rendőrei kedden, a reggeli órákban szolgálati feladatról tartottak a központ felé, amikor az M1/M7 autópálya bevezető szakaszán egy férfi intette le autójukat. Az izgatotott ember közölte, hogy állapotos feleségével éppen a szülészetre tartottak, ám már az úton kezdetét vették a szülési fájdalmak. Mivel az autópályán az erős forgalomra való tekintettel csak araszolva lehetett haladni, így félő volt, hogy a kismamának a család autójában kell világra hoznia kisbabáját.
Annak érdekében, hogy a szülés a megfelelő körülmények között, szakorvosi segítséggel történjen meg, a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai megkülönböztető fény- és hangjelzés használata mellett közrefogták a segítségre szorult gépkocsit, és bekísérték a Fővárosi Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézetbe. Az út során a terrorelhárítók végig kapcsolatban voltak az elinduláskor értesített mentőszolgálat ügyeletével. A rendőrök a várandós asszonyt és férjét egészen a Szülészeti - Nőgyógyászati Osztály ajtajáig kísérték, ahol már a megfelelő körülmények között vizsgálhatták meg a kismamát.

Mint később kiderült a csecsemő úgy döntött: vár még a világra érkezésével, így a székesfehérvári család hazatávozott és csak remélhetik, hogy legközelebb nem lesz szükség rendőri kíséretre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!