Iksz

2 órája

Négy gól a Vidi utolsó felkészülési meccsén

A török Göztepe elleni meccsel zárta a bledi edzőtábort a Fehérvár FC, de nem ez a 90 perc lett a felkészülés fénypontja.

Szupkai Gábor

Fotó: fehervarfc.hu

Felhős idő, 25 fok, és gyér számú nézősereg várta a csapatokat a Bledi-tótól pár perc sétára lévő sportközpontban. A Fehérvár FC legutóbbi felkészülési meccsén a szlovén NK Dekanit győzte le 1-0-ra, a mai ellenfél, a Göztepe két év második vonalbeli szereplés után a 2023/2024-es évadban elért 2. hellyel jutott vissza az élvonalba.

A találkozó játékvezetője Andrej Žnidaršič volt, akinek munkáját asszisztensként Matej Žunič és Nik Jošt segítette.

A mérkőzés első perceiben csak messziről barátkozott a labdával a Fehérvár FC, talán a 10. percben már meg tudták volna mondani, hogy borostás -e a törökök kapusa, de a szeme színét még ekkor sem. Viszont mikor végre kicsit tempót váltott a Vidi rögtön történt is valami. Katona Mátyás szaporázta meg a lépteit a jobb szélen, középre adott Christensenhez, akit két védő együttesen szerelt keményen a 16-oson belül, a bíró sípja azonban teljes joggal néma maradt. A következő támadásban is ugyanaz a két fehérvári volt a két főszereplő, és persze a törökök kapusa. Christensen a félpályától jó ütemben ívelt Katonához, aki középen kiugrott, és őt tarolta le egy büntetőért Özcimen. Christensen futott neki a letett labdának, és a bal felsőbe bombázott, 1-0. A második találatra sem kellett sokat várni. Ugyan előbb egy ígéretes helyről elvégzett szabadrúgásból Csongvai rosszul célzott, de pár perccel később Melnyik passzolt ki a szélre Katonához, beadásába csak beleügyetlenkedett a török védő, a megpattanó labdára Christensen csapott le, és közelről elpöckölte a kapus mellett a bal alsóba, a 22. percben már 2-0. A Göztepéből António volt a legaktívabb, ő futott be egy lehetetlennek tűnő labdát, amit középre adott és Tijanic lövését tolta fölé Tóth Balázs. A szögletből Jorge Héliton fejelt nem is olyan kevéssel a bal felső mellé. Ezután Gradisarnak volt egy veszélyes lövése, amit a kapus a jobb alsónál védett, de mint kiderült les előzte meg a lövést. Hogy ne fulladjon unalomba a meccs, arról Serafimov gondoskodott, aki a 16-oson belül kézzel tette maga elé Antonio beadását. Utóbbi végezte el a büntetőt, lövése a bal oldali kapufát találta el, a kipattanót Ildiz lőtte a jobb alsó sarokba, 2-1. Ezután is Tóth Balázs kapuja előtt volt nagyobb forgalom, Tijanic lövése egy blokkoló lábról pattant José Cardoso elé, akinek 7 méteres lövését Tóth ütötte szögletre bravúrral. Egy kontra után Katona tekert ballal csúnyán a kapu mellé, majd a félidő vége előtt a 16-os sarkától legurított szabadrúgást Tijanic tekerte a büntetőterületen belülre, és Kanatsizkus 11 méterről sarokkal beleérve a jobb felsőbe varázsolta a labdát, 2-2.

Finoman szólva az első félidő sem volt az évszázad mérkőzése – bár volt mostanában egy labdarúgó Eb, amin szép számmal akadt ennél bőven unalmasabb meccs is –, de a második sem vonul be a klasszikusok közé. Közel negyed órán át szinte el sem jutott egyik csapat sem az ellenfél 16-osáig, a 60. percben is egy kapu mellé ment Cardoso fejest emelhettünk ki, valamint a 65. percben tartott ivószünet ment még eseményszámba. A folytatásban pedig jöttek a cserék, majd a cserék, végül néhány csere. A második 45 percről annyit mondhatunk el, hogy mozogtak egy jót a srácok, néha még a nap is kisütött, döntetlennel zárta a szlovéniai felkészülést a Fehérvár FC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában