A közlekedésről - télies útviszonyok

FMH - A 7-es főúton Velencénél a 46-47 km között az út- és csomópontépítés miatti forgalomkorlátozások ma teljesen megszűnnek. Az autósok télies útviszonyokra készüljenek kedden is.

feol.hu

Útállapotok kora reggel

A Dunántúlon a havazás megszűnt.

Már csupán Vas és Zala megyében, továbbá a Mecsekben szállíngózik a hó. Csak Szekszárd és Harkány környékéről jelentettek havazást. Az Alföldön Csongrád megyében szállingózik a hó.

A Dunántúlon téliesek az útviszonyok. A térség déli felén mintegy 5, a Bakonyban átlagosan 2-3, északabbra viszont már csak 1-2 centis hó hullott le.

Zala és Vas megye kapta a legtöbb havat, ott mintegy 5-10 centi esett.

A főutak Szombathely térségében havasak, Körmend, Veszprém, Szántód és Harkány környékén hókásásak, Somogy megye nagyobb részén, valamint Sárvár és Tapolca, a Dunától keletre pedig Baja tájékán latyakosak.

A mellékutakon rosszabb a helyzet, ott a dunántúli behavazott területeken a burkolatok többnyire havasak, hókásásak vagy a letaposott hótól csúszósak, sőt Kisbér környékéről jeges útszakaszokról kaptunk tájékoztatást.

Az Alföldön Bács-Kiskun és Csongrád megye kivételével, valamint az Északi-középhegységben száraz utakon lehet autózni.

Szeged előtt az M43-as autópálya és az 5-ös főút csomópontjában épülő új felüljáró híd elemeit ezen a héten emelik a helyükre. Ezért az 5-ös főút 162-es kilométerénél ma, holnap és holnapután éjjel – este 10 óra és hajnali 5.00 óra között – többször 5-15 percre leállítják a forgalmat.

A 7-es főúton Velencénél a 46-47 km között az út- és csomópontépítés miatti forgalomkorlátozások ma teljesen megszűnnek.

A 8-as főúton Körmend nyugati határában, a 168-as km-nél, Rábafüzesnél pedig a 189-es km-nél a forgalomkorlátozások tegnap megszűntek.

A 21-es főúton Lőrincinél és Apcnál az építési munkákat befejezték, már zavartalanul lehet autózni.

A 46-os főúton az endrődi Hármas-Körös hídon ma délben egy sávon megindulhat a forgalom. Délután már nem kényszerülünk a bárkahíddal tarkított terelőútra.

Szolnokon a 32-es főút 74-es kilométerénél lévő, a vasúti pálya felett átívelő Rékasi felüljárón javítják a dilatációt, a hídon – még ma – 8-tól délután 4 óráig csak váltakozó irányban lehet közlekedni, torlódás várható.

Az 56-os főúton Szekszárd és Báta között ma 8 és 16 óra között az út menti területet kaszálják, útszűkület lesz.

A 81-es főúton, Mezőörsnél az 56-61 km között, és Győr előtt a 71-79 km között az útépítés miatti félpályás útlezárások ma este 6 órakor véget érnek.

Ma elbontják a Csongrádi pontonhidat. A Csongrád és Csépa közötti összekötő úton nem keresztezhető a Tisza. A komp csak holnaptól – szerdától – közlekedik, mégpedig napkeltétől napnyugtáig. Addig a 451-es főút Csongrádi Tisza hídja felé kell kerülni. 

(forrás: Magyar Közút)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!