Fának ütközött egy jármű, egy ember meghalt (frissítve 9.25)

FMH - Gyermekek és felnőttek sérültek, egy felnőtt pedig meghalt abban a balesetben, amely kedden hajnalban történt Solt közelében.

MTI

A Bács-Kiskun megyei Katasztrófavédelem ügyeletesénak tájékoztatása szerint a sérülteket a tűzoltóknak kellett kiemelni az árokba hajtott Ford Transit gépkocsiból.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Mihályné Bornemissza Eleonóra kora reggeli tájékoztatása szerint egy utánfutóval közlekedő, szerb rendszámú haszongépjármű hajnali fél négykor – feltehetőleg a sebesség helytelen megválasztása miatt – megcsúszott, lesodródott a jeges útról, fának ütközött, majd felborult.
A baleset következtében a vezető mellett ülő utas olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni. Ő a helyszínen életét vesztette. A kisbuszban utazó másik hat ember pedig az első információk alapján nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett – tudatta a sajtóügyeletes.
Az 53-as számú főút érintett szakaszán a helyszínelés, illetve műszaki mentés jelenleg is tart, ennek ideje alatt teljes útlezárás van érvényben – tette hozzá.


Mint később kiderült, az áldozat egy szerbiai születésű, osztrák állampolgárságú nő. A szerb rendszámú autó utasai Ausztriába tartottak, amikor a baleset történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!