Még vissza lehet vinni a tűzijátékot

Székesfehérvár - A fel nem használt, vagy hibás tűzijáték termékeket 2010. január 2-tól január 6-áig térítésmentesen, plusz költség felszámítása nélkül több helyen átveszik.

Törő Bálint

- A tavalyihoz  képest kevesebb helyen lehetett kis tűzijáték termékeket kapni a városban - mondta Csepregi Zsolt,   pirotechnikus. - Idén 15-16 forgalmas helyen, főleg bevásárlóközpont parkolójában árulták a durranó, csillogó-villogó  tűzijátékokat.   A kicsi   rakétából  összesen  1200 kartonnal,  a drágább telepekből több száz  darabbal  adtunk el - folytatta a pirotechnikus. A jogszabály szerint január 6-a után  tilos  tűzijátékot  magunknál tartani, de a fel nem használt termékeket senki sem viszi  vissza a kereskedőkhöz.   Már 6-7 éve foglalkozom tűzijáték árusítással, de a gyakorlat azt  mutatja,  hogy nem hozzák vissza az emberek, elrakják későbbi eseményekre - tette hozzá  Csepregi. Országos szinten évek óta az a tapasztalat,  hogy üresek maradnak az árusítóhelyek konténerei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!