Végre megépül a zajvédő fal!

Székesfehérvár - A természetvédelmi hatóság augusztusi határidővel a zajvédő falak megépítésére kötelezte a Magyar Közút Zrt-t. Végre teljesül a maroshegyiek és szárazrétiek fél évtizedes kérése.

Házi Péter

- Úgy tűnik, végre figyelembe veszik az elkerülő út mentén élők lassan fél évtizedes jogos kérését, s megépülnek a zajvédő falak - mondta Brájer Éva, a körzet képviselője, aki bejelentette, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség határozatban kötelezte a Magyar Közút Nonprofit Zrt-t, hogy 2010. augusztus 31-ig építse meg az elkerülő út több pontján a zajcsillapító falakat.  Mint elhangzott, számtalan lakossági panasz és országgyűlési képviselői kérdés jelezte a problémát, de éveken át nem történt semmi.
A mostani határozat szerint  a Vásárhelyi és a Balatoni út, a Temesi és a 7-es főút közötti szakaszon, az Orsovai út mellett és a szárazréti Farkasvermi út mellett kell többszáz méter hosszan megépíteni a zajvédő falat. Ennek megépültét követően a határozat szerint ismételten zajmérést kell végezni, melynek eredményéről a hatóságot legkésőbb 2010 noveber 30-ig tájékoztatni kell. Brájer Éva hozzátette, a legnagyobb zajterhelést a Vásárhelyi út 9-es lakóház kapja, mely mellé fizikailag képtelenség falat építeni, így itt más megoldást kell találni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!