Gólparádé és győzelem a Sapától

FMH - Dunaújvárosban folytatódott kedden az aranycsata a jégkorong ob I döntőjében a két Fejér megyei csapat, a Sapa és a DAB között.

Bobory Balázs

 

A DAB kapujában az első mérkőzésen lecserélt, a másodikra nem is nevezett Sevela ismét elfoglalta a helyét. A fehérváriaknál Andersson helyett Bornhammar ölthetett szerelést a légióskontingensből, míg a negyedik sorban Benk helyett az újdonsült apuka, Vaszjunyin Artyom jutott szóhoz. Talán ezen az estén kezdte a legintenzívebben az első játékrészt a kék-fehér alakulat a három találkozóból, Sevela gyorsan bemelegedhetett.
Magosi lövését Hetényi tolta kapuvasra, ez jelezte, hogy az Acélbikák is veszélyesek lehetnek. Aztán az emberelőnyös játékok hozták a gólokat, Nagy Gergő és Vas Márton szimpla előnyből volt eredményes a vendégeknél, ezután kettősből Magosi válaszolt a túloldalon, 1-2.
A hajrában Mihály már a vendégek harmadik gólját ütötte úgy, hogy Seveláról jött ki a korong, reálisnak tűnt az eredmény, 1-3.

Gólparádét hozott a második harmad, a Sapa hamar eldöntötte a meccset, nyolc perc alatt Vas M., Sofron és Palkovics is betalált. Utóbbi emberhátrányból és olyan könnyedén Ladányi asszisztálásával, mintha edzésgyakorlatot végzett volna, 1-6. Túlkombinálta a támadásokat a Sapa, büntetett a DAB: MacSweyn és Kiss Ákost éltette a hazai tábor. A vendégek azonnal demonstráltak Kóger és Vaszjunyin gyönyörű góljával, formalitás volt a záró húsz perc, 3-8.

A harmadik harmad sok Sapa helyzetet hozott és DAB-gólt, Kiss Ákos szép szóló után talált be, 4-8. Tolvanen mester megnézte csapatát egyéb összeállításban, Mihály ekkor is beköszönt a csereként beállt Kissnek, 4-9. A bevezető kérdésünkre megkaptuk a választ: a jelenlegi Dunaújváros nem képes megszorítani a Fehérvárt, mentálisan és fizikálisan is erősebbek a kék-fehérek, a magyar hoki egésze szempontjából a baj csak az, hogy nem is kevéssel... Csütörtökön bajnokot avathatnak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!