MusicKell a világot jelentő deszkákon

Székesfehérvár - A zene, s kifejezetten a musical világának szeretete hozta össze a MusicKell amatőr együttes tagjait. A fiatalok rendszeresen próbálnak, fellépnek a maguk és közönségük örömére. Egyes koncertekre kiváló művészeket is meghívnak, akik közreműködésükkel emelik a fellépés fényét.

Törő Bálint


 - Hogyan alakult a MusicKell amatőr együttes?

- Szerettem volna a Valahol Európában című darabot előadni, és ehhez kerestem szereplőket. Ebből az álomból sajnos nem lett semmi, mert kevesen jelentkeztek, viszont elhatároztuk, hogy helyette tartunk egy egyszeri musical délutánt. Amint a nyári szünet elkezdődött megindultak a próbák - mesélte alakulásuk történetét Erőss Orsolya, akinek az irányítása, szervezése alatt áll a csapat.
- Közösen döntöttünk, hogy folytatjuk, az első nagyobb fellépésünket még abban az évben, 2008 augusztusában tartottuk. A legfiatalabb tagunk 6 éves, és ami közös bennünk, hogy mindannyian nagyon szeretünk énekelni - folytatta a lány.
Kezdetben 12 fővel indultak, jelenleg 24-en alkotják az együttest. A csapat tagjai Székesfehérvárról, Kisfaludról, Várpalotáról, és Csákberényből járnak próbálni, ahogy iskolai kötelességeik engedik.
A musical színpadi műfaj, a színházművészeten belül a zenés színház modernebb darabjait foglalja magába, olyan művészeti ág, amely egyesíti a zene, a tánc és a színházi dramatikus elemeket. - A repertoárunk nagyon széles, megtalálható benne a Jézus Krisztus Szupersztár, a Dzsungel könyve, és a Hair, hogy csak a legismertebbeket és legnépszerűbbeket említsem, de összesen 20 dal van a "tarsolyunkban".
A csapat rendszeresen fellép iskolákban, művelődési házakban különböző alkalmakkor. - A Fehérvári Felsővárosi Művelődési Házban tartottuk legutóbbi koncertünket, amelynek nagy sikere volt. A közönség és mi is remekül szórakoztunk, hiszen mindenki szívből gyakorol, és koncertezik.
Az amatőr együttes próbál néhány fellépésére beerősíteni, és "elcsalni" egy-két profi színészt. - Ha a MusicKell-nek egy saját, önálló nagyobb fellépése van, például, amit a Köfém művelődési klubházban tartottunk, akkor hívunk vendégművészt. Eddig kétszer tisztelt meg minket Fehér Adrienn, Emerton díjas színésznő, énekesnő. Volt szerencsém három színházi darabban szerepelni és olyan művészekkel együtt játszani, mint Feke Pál és Jónás Andrea, akiket nagyon csodálok - tette hozzá Orsolya.
Az együttes tagjai bevallásuk szerint, bár még nagyon fiatalok, gyerekkoruk óta imádnak táncolni, énekelni, és színpadon szerepelni, s ha kitartóan végzik a kemény művészi munkát, akkor sokra vihetik még a szakmában...
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!