Összetartó diákság: mégis megrendezik a bolondballagást

Székesfehérvár - Minden diákönkormányzati delegált a bolondballagás mellett tette le a voksát a pénteki kistérségi diákparlamentben. Az igazgatói munkaközösség által megvétózott Városház téri ünnepet így maguk szervezik.

S. Töttő Rita

Háromévente hívja össze az Oktatási és Kulturális Minisztérium a diákparlamentet, melyen az ország önkormányzati iskoláinak diákönkormányzati képviselői vesznek részt. Tegnap az országos szintet megelőző térségi kisparlament ülését tartották a fehérvári polgármesteri hivatalban, ahol a többi közt a székesfehérvári bolondballagás körül kialakult anomáliákról is szó esett (a témáról  ide kattintva olvashatnak). Az oktatási intézmények vezetőiből álló igazgatói munkaközösség ugyanis - a Lánczos Kornél Reálgimnázium kivételével - a sok évtized óta hagyománynak számító közös belvárosi bolondballagás beszüntetését szorgalmazta. A döntés megdöbbentette a diákokat.
De nem csak őket, hozzászólásainkból ítélve más tanárokat, szülőket, fehérvári lakosokat is. A térségi diákparlamentben az összes résztvevő - vagyis 37 delegált, akik a környék számos általános és középiskoláját képviselik - egy emberként szavaztak a bolondballagás fenntartása mellett. Ám mivel  eddig úgy tűnik  intézményi segítségre kevésbé  számíthatnak, úgy döntöttek, hogy április 29-én, délután 14 órakor tartják meg a saját maguk által szervezett bolondballagást a Városház téren. A nagy port kavart ügyet egyébként az országos diákparlament előtt is felvetik, mégpedig azok a résztvevők, akiket tegnap választottak meg a jelenlévő diákönkormányzati delegáltak.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!