Pannon Hoki Gála: repülhetnek a plüssállatok!

FMH - A Magyar Jégkorong Szövetség jótékonysági akciót szervez, ezúttal a Pannon Hoki Gála keretében, április 11-én. Aznap a norvégok elleni világbajnoki felkészülési mérkőzésen lehet plüssállatokat dobálni a jégre.

MTI

A Papp László Sportarénában a találkozó első hazai góljánál aktivizálhatják magukat a szurkolók, s a tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan ismét a válogatott játékosok adják majd át a játékokat gyerekkórházak betegeinek. Idén a plüssállatokból a határokon túlra is jut, Böjte Csaba alapítványánál több száz szegény sorsú kisgyerek várja majd az új játszótársakat.
A 2009. április 2-i magyar-finn meccsen a szervezők 4532 plüssállatot gyűjtöttek össze.
A megmozdulás Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A hírek szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban elterjedt, és mostanra már szinte az összes ifjúsági és sok alsóbb szintű ligában repülnek időnként mackók. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 plüssjátékkal fedték be a jeget. 

A Pannon Hoki Gála menetrendje:
április 9., péntek 19 ó: Norvégia–Ausztria (Káposztásmegyeri Icecenter)
április 10., szombat 18 ó: Magyarország–Ausztria (Papp László Sportaréna)
árpilis 11., vasárnap 16:30 ó: Magyarország–Norvégia (Papp László Sportaréna)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!