Ha indokolt lesz, irtják a szúnyogokat

Székesfehérvár, Velence - Egyesek szerint már vígan röpdösnek és csípnek, mások azt mondják, nem kell még permetezni a szúnyogokat, nincsenek.

Kovalcsik Katalin

A megyeszékhelynek két évre szóló szerződése van a szúnyoggyérítésre - mondta el érdeklődésünkre Bozai István, a Városgondnokság vezetője.  Hozzáértő szakember fogja eldönteni, hogy mikor lesz szükség a szúnyogirtásra. A  rendes évi, szerződés szerinti  megállapodás három alkalomról szól, de tavaly  csak kétszer volt  szükség a rovarok elleni fellépésre.  
A Velencei-tó környékén nem csupán az állandó lakosok komfortérzete, hanem a várhatóan jelentős számban érkező nyaralók miatt is fontos kérdés a szúnyoggyérítés. A tókörnyék - Velence, Gárdony, Nadap és Pákozd - közösen finanszírozza a kellemetlen csipkelődők ritkítását. A legutóbbi kistérségi ülésen ki is választották a szakértőt - három pályázat érkezett  a felhívásra -, aki a segítségükre lesz majd a döntésben, mikor kezdődjön a permetezés, de egyelőre sem a megyeszékhelyen, sem a tókörnyéken nem látják indokoltnak a szúnyogok elleni védekezés megkezdését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!