Kulcsszerepben a mérnök

Székesfehérvár - A Magyar Műszaki Értelmiség Napját ünnepelték a Nyugat-magyarországi Egyetem székesfehérvári intézményében.

Miskei Anita

Barsiné Pataky Etelka, a magyar Mérnöki Kamara elnöke a mérnökök kulcsfontosságára vezette vissza hazánk versenyképességét. Megjegyezte, a mostani pénzügyi-gazdasági válság gyökerei is mélyebbre nyúlnak.
- A termékek mind nagyobb hányadát készítik a Távolkeleten. Ha nem figyelünk oda, hamarosan az innováció is kikerül Európa "kezéből" - mondta az elnök, majd hozzáfűzte, mérnökök nélkül nem lehet felépíteni egy világot, különösen nem egy fenntartható, fejlődő világot. A hazai szakemberek azonban elfordulnak, mert sem anyagilag, sem erkölcsileg nem becsülik őket. - Negyven éve is mérnökhiányról beszéltünk. Célunk, hogy itthont tartsuk, és piacképes tudásukat még inkább fejlesszük a fiatal mérnököknek, mert ezáltal jelenhetnek meg újabb technológiák, így beszélhetünk valóban innovációról, s csak így válhat jó exporttermékké a mérnöki tudást  - hangsúlyozta Barsiné Pataky Etelka. Hozzáfűzte,  ezeket az érveket fogalmazták meg  12 pontban, amivel a mérnökség munkakörülményeit, képzését tennék jobbá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!