A vezetők se maradnak a Flextronics móri gyáránál

Mór - Csütörtökön kezdi meg a hivatalos érdekegyeztetési tárgyalásokat a Flextronics móri gyára az érdekképviseletekkel. A környékbéli polgármesterek tiltakoznak a tervezett elbocsátás ellen.

Klecska Ernő

Amint azt lapunk múlt hét szerdai számában megírta: a Flextronics Automotive Mór Kft. csoportos létszámleépítésről szóló szándékot jelentett be a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központhoz. A volt AFL  területén működő üzemből  mind a  337, jelenleg dolgozó munkavállalót elküldik. A Flextronics móri telephelyéről részben Zalaegerszegre, részben Kínába telepítené át gyártótevékenységét; a móri gyár dolgozóinak a zalaegerszegi telephelyén kínál munkalehetőséget - erősítette meg Kállai Balázs ügyvezető.

A cégvezető, aki információink szerint ugyancsak benne van a337 fős kontingensben, erről  a munkástanácsok és  a gyárnál működő üzemi tanács kezdeményezésére összehívott megbeszélésen, 29-én tájékoztatta a környék polgármestereit is.
Az érdekképviseletek álláspontja az, semmi nem indokolja, hogy a cég megszüntesse a termelést Móron, ezért  azt kérik a polgármesterektől, hogy segítsék megőrizni a munkahelyeket - tudtuk meg.
A polgármesterek közül többen támogatják a kezdeményezést. A bodajki testület például már 29-ei ülésén elfogadott egy olyan határozatot, amelyben kérik  a társaságot, törekedjen arra, hogy Móron, illetve a cégnél minél több munkavállaló - köztük számos bodajki - további foglalkoztatását lehessen megoldani. Az önkormányzatok ebben erejükhöz mérten minden segítséget meg is adnak - szögezte le Oszlánszki Zsolt polgármester.
Az érdekképviseletek örülnek a támogatásnak - mondta Komáromi Ferencné, a Kábelkonfekcionálók Munkástanácsa Szakszervezet elnöke. A szakszervezeti vezető szerint roppant nagy az ügyben most döntők felelőssége, hiszen a móri telephelyre 63 településről járnak be. Ezek az emberek minden bizonnyal nem fogják tudni a Zalaegerszegre való, napi kétszer kétszáz kilométeres  utazást vállalni. A munkástanács képviselői a munkahelyek védelmében egészen a kormányig mennek,  már be is jelentkeztek a munkaügyi tárca államtitkáránál - hangsúlyozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!