Elbocsátás: lakat kerülhet a Flextronics móri gyárának kapujára (frissítve)

Mór - 360 alkalmazottjából 337-et küld el csoportos létszámleépítés keretében a Flextronics helyi gyára. A cég az itteni gyártást részben Zalaegerszegre, részben Kínába telepíti.

Klecska Ernő


A Flextronics Automotive Mor Kft. csoportos létszámleépítésről szóló szándék bejelentése szerdán érkezett meg a munkaügyi szervezethez - tájékoztatott Zimmermann József, a Közép-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ vezetője. A cégvezetés ezt követően kezd tárgyalásokba  a dolgozókkal és érdekvédelmi szervezeteikkel. A bejelentés szerint a 360 emberből 337-et érint, ami azt jelenti, hogy az üzem le is áll.
- A Flextronics móri telephelyéről részben Zalaegerszegre, részben kínai gyártóegységébe telepítené át gyártótevékenységét; a móri gyár dolgozóinak a zalaegerszegi telephelyén kínál munkalehetőséget - közölte a távirati irodával az MTI-vel szerdán a Flextronics Automotive Mor Kft. ügyvezetője.
A cégvezető ezzel a  Munkástanácsok Országos Szövetsége korábbi nyilatkozatára reagált,  amelyben az érdekvédelmi szervezet azt állította, a Flextronics 360 munkavállalót készül elbocsátani móri telephelyéről.
A gyár, amelyik pár hete még álláshirdetésben keresett munkásokat, lapunk információi szerint az Alcoa egyik cége, az AFL korábban bezárt és több részletben eladott üzemében működött.
A szingapúri Flextronics a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója. A Flextronics ma magyarország egyik legnagyobb vállalata is, gyára van  Zalaegerszegen, Sárváron és Tabon is.  A cég márciusban azt jelentette, hogy év eleje óta 600 fővel, 1300-ra bővítette budapesti üzemének létszámát, a következő hónapokban további 400 fő felvételére nyílik lehetőség.
Fenyves Péter móri polgármester abban bízik: a Móron megvalósuló egyéb fejlesztések - legalább részben - munkát adnak az állásukat esetlegesen elvesztőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!