Szépséges pszichológusok

Székesfehérvár - Tízből legalább hét lány pszichológus szeretne lenni - ez is kiderült az idei szépségverseny keddi elődöntőjén.

Házi Péter

Tavaly még a rendvédelem volt a sláger, dehát az idők változnak. Csak a szépség változatlan.   Ennyi szépség ilyen kis helyen ritkán zsúfolódik össze: a Fehérvár Szépe-Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny elődöntőjére több, mint hetven hölgy érkezett, köztük volt, aki Győrből, Kecskemétről vagy éppen Zalaegerszegről, hogy kipróbálja magát az immár országosnak nevezhető szépségversenyen. A legfiatalabb lányok anyukájuk vagy apukájuk bíztató szavai után léptek be a terembe, mások barátjukkal, esetleg barátnőjükkel érkeztek  a helyszínre. A több, mint tíz tagú zsűri  melyben a többi között ott ült Balázs Szabina, a jelenlegi királynő, Major Klára, a 2007-es Fehérvár Szépe, Macher Péter, Kádár Andrásné, lapunk részéről pedig Zsigó Ferenc  először fürdőruhában vette szemügyre a valóban szemrevaló hölgyeket.


A mezőnyben már ekkor megállapíthatóan igen nagy volt a szórás, a gyakorlott tánclépések mellett azért volt, aki még csak most barátkozott a méretes tűsarkú cipő elegáns viseletének mikéntjével. S bizony a hölgyek alakja sem volt mindig tökéletes. Persze, ez a verseny nem a tökéletes szépségeket keresi, hanem, mint például a Kecskemétről érkezett Szilvia megfogalmazta, azt a hölgyet, aki Fehérvárt reprezentálja egy éven át. Szilviának különösen tetszett a verseny kiírása, miszerint a nyertesnek jótékonysági  feladata is lesz majd.
Visszatérve az elődöntőre, a hetvenegy lányból először harminchat lett, velük a zsűri külön is elbeszélgetett, ennek során nem csak a megjelenést, hanem a frappáns válaszokat is magasan értékelték, s bizony nem volt hátrány, ha a jelentkező mert magáról beszélni. Már az első, Győrből érkezett  hölgy is azzal kezdte mondandóját, hogy őt rendkívüli módon érdekli a pszichológia, ugyanezt mondta a második jelölt is, ám amikor az ötödik hölgy is a pszichológia áldásos hatásairól kezdett beszélni, általánossá vált a derültség a zsűriben.
A szépség világa azonban nem mindig egyenlő a vidámsággal, a lányok meghallgatása közben érdekes sorsok is felbukkantak: egy dégi lány például  fejlesztőpedagógusként dolgozik a gyermekotthonban, s bizony az ő mondatai mögött  egy sokatlátott ember tapasztalatai sejlettek fel, miközben a család, az apa és az anya fontosságáról beszélt...
Mórról egyszerre két testvér is jelentkezett a versenyre, s amikor a zsűri az idősebbet megkérdezte, melyikőkjük nyerje a versenyt, ő bizony testvérére szavazott. Merthogy igazából csak azért jött el, hogy testvérének legyen mersze belevágni a versenybe.
És persze olyan jelentkező  is volt, aki izmos combjai, karcsú dereka és csillogó szemei ellenére nem túl sok önbizalommal ült a zsűri elé. A remegő keze, fel-alá járkáló lába nem túl sok jót üzent az ítészeknek. Hiába, ez egy olyan verseny, ahol tudni kell megszólalni, tudni kell a külcsínt tálalni!
A Polgárdiból érkezett Katalin meleg tekintete, nyugodt hangja és nem utolsósorban teljes megjelenése például ezt az összeszedettséget sugározta, így ő simán bejutott a legjobb tizennyolc közé. Hasonló magabiztosságról tett tanúbizonyságot a keceli Teréz is, aki korábban bejutott a Miss Hungary hat legszebb hölgye közé, így Kínában és Koreában is járt már nemzetközi versenyeken. Negyed kilenc tájban  a zsűri előzetes tanakodása után   Óber László, a verseny főszervezője  ismertette az eredményt, eldőlt, ki az a tizennyolc hölgy, aki részt vehet a Fehérvár Szépe-Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny felkészülésében. A döntőbe azonban csak tizenöten jutnak, a hölgyekre hamarosan olvasóink is szavazhatnak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!