Corea, Cura, Khaled - Veszprémi ünnepi játékok, hetedszer

Veszprém - Kiváló előadók, ismert művészek lépnek fel július 29-e és augusztus 1-je között a 7. ünnepi játékokon. A fesztivál helyszíne ezúttal is a vár történelmi környezete.

Szabó Zoltán


A koncertek mind a négy estén 20 órakor kezdődnek. Július 29-én  a Chick Corea Freedom Band játszik, amely új formáció, ebben a felállásban  először mutatkoznak be  nálunk. A világ egyik legismertebb  jazz-billentyűse, Corea kvartettjében  olyan neves zenészek játszanak, mint  a szaxofonos  Kenny Garrett, a bőgős  Christian McBride, vagy a  legendás, immár 85 éves dobos, Roy Haynes.  Az előzenekar ezen az esten  a Rozsnyói Péter Trió  lesz. A tagok : Rozsnyói Péter  (zongora), Orbán György (nagybőgő), Mohay András (dob.)
Másnap, július 30-án egy estére invitálja  a közönséget José Cura  és Komlósi Ildikó. A világhírű tenor, Cura természetesen hazánkban is jól ismert, többször koncertezett már nagy sikerrel Magyarországon. Csaknem 20 éves pályafutása során  a híres és közismert operaszerepek   eredeti megformálása tette  ismertté.  Ő az első olyan előadóművész, aki egyszerre  vezényel és énekel koncerteken, lemezfelvételen. Komlósi Ildikóra 1986-ban a Pavarotti-énekverseny győzteseként figyelt fel a szakma, ekkor indult el nemzetközi sikere is. A kilencvenes években igazi világkarriert futott  be, ma már mindenütt sztárként ünneplik. 2006-ban José Cura mellett  a Verona per l'Arena operadíjat vehette át.
A hónap utolsó napján, július 31-én  a the Earth Wind & Fire Experience, továbbá  a The Al McKay All Stars  lépnek fel a vár színpadán.  Az EWF  csapat a '70-es, '80-as évek talán legkedveltebb funky csapata volt, ma is gyakran játsszák a rádiók slágereiket. Az együttes gitárosa, Al McKay a '80-as években kivált a zenekarból, majd  10 év múlva  tért vissza a zenei életbe, az All Starsszal. Az előzenekar ezen  az esten  a Bluesberry Band.
Végül augusztus 1-jén Khaled  szórakoztatja a nézőket. Világszerte az egyik legelismertebb  rai-előadónak tartják  az algériai, orani születésű francia zenészt.  Zenéje sokrétű és változatos, melódiái harmonikusan ötvözik  a nyugati ritmusokat  a keleti és egyiptomi  dallamokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!