Két dunaújvárosi úszó aranyérem rövidtávon

FMH - Folytatódtak az úszó országos bajnokság küzdelmei. A második napon 11 versenyszámban jutottak a délelőtti selejtezők után Fejér megyei úszók az esti futamokba.

Silye Sándor

Adósok vagyunk még  a dunaújvárosi Hujj Zsanett 200m női pillangóúszó eredményével. Zsanett döntős volt, a 8. helyen ért célba. Vaskos meglepetést jelentett a 400m vegyesúszó fináléjában Cseh László veresége, Kis Gergő verte meg a legjobb magyart. 
Csütörtökön  Fejérből Takács Krisztián, Szabó Attila, Sincki Ádám, Balogh Zsolt (Dunaferr-DVSI), Horváth Zoltán, Kiss Boldizsár (Delfin-Tifer '21) jutott a középfutamba 50 m gyorson, míg 50m pillangón Bordás Beatrix, Hornyák Judit (Dunaferr-DVSI) ment tovább. Döntős a delfines  Bor Katalin a 200 m női mellúszásban, Povázsai Zoltán a 400 m gyorson, Nagy Péter  a 200m pillangóban.
A délutáni döntőkben előbb Egly Dániel (Delfin-Tiffer '21) 100 m pillangón 8. lett. Klubtársai közül  Bor Katalin a 200m gyorsúszásban bronzérmet szerzett,  Povázsai 400 m gyorson az ötödik, Nagy Péter 200m háton a negyedik. És az aranyosaink: 50m pillangón a dunaferres Bordás Beatrix győzött, az újvárosi Hornyák a hatodik. Takács győzött 50 m gyorson, Povázsai (Delfin-Tiffer '21) a 4., a dunaferres  Szabó a 7., Sincki a nyolcadik.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!