Nem kell pláza, homoksivatag - civilek tiltakoztak Velencén

Velence - "Ha megvalósul, unokáink is fizetni fogják." "Óvd tavat! Kell a pláza tengerpart? Nem!" Ilyesfajta feliratokat olvashattunk pénteken az Ezüst-parkolónál tartott rendezvényen.

Szabó Zoltán


A szervezők: a Sz-Épülő Velencét Egyesület  és az Angelika Természetvédelmi és Kulturális Egyesület  voltak, az összejövetelt pedig azért hirdették meg, hogy  kifejtsék véleményüket a tervezett  Velencei-tó kapuja beruházás ellen. A projekt ellen aláírásokat is gyűjtöttek, emellett  közvéleménykutatási íveket osztottak  ki, amelyen 24 kérdésben  kérték a  megjelentek véleményét. Az Angelika elnöke, Szigeth Gábor kezdte a beszédek sorát az iszonyú forróságban. Szerinte  aki idelátogat, jelenlegi állapotában szereti ezt a helyet.  Nem kell bevásárló központ, sivatag -hangsúlyozta, hozzátéve. az ellenoldali cáfolatok ellenére elég csak   megnézni a projekt látványtervét: pláza-jellegű épületet mutat, közte és a strand között mértani homoksivataggal. 


Balsay Isván, a Velencei-tó Vértes Baráti Kör elnöke hangsúlyozta: nem valami ellen, hanem  valamiért tiltakoznak.  "Ez pedig  valamennyiünk jövője, a tóé, természeti értékeinké,  a családoké."  Balsay megemlítette, hogy a kormány a jövő héten   felülvizsgálja a kiemelt projektek  indokoltságát, és a megyei közgyűlés azt is javasolja, a Velencei-tó önálló tételként jelenjen meg a költségvetésben.  A megyei természetbarát szövetség nevében szólt Banizs Károly, aki a természetvédelmi, ökológia veszélyeket részletezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!