Március végéig tart a leépítés

Mór - Március végéig, több szakaszban építi le helyi üzemének 337 dolgozóját a Flextronics a város polgármesterének tudomása szerint. A cég ügyvezetője nem cáfolta az értesülést.

B. Kiss László

Amint arról  lapunk már korábban részletesen beszámolt:  a Flextronics Automotive Mor Kft. csoportos létszámleépítésről szóló szándékot jelentett be a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központhoz. A volt AFL  területén működő üzemből  mind a  337, jelenleg dolgozó munkavállalót elküldik. A Flextronics móri telephelyéről részben Zalaegerszegre, részben Kínába telepítené át gyártótevékenységét; a móri gyár dolgozóinak a zalaegerszegi telephelyén ajánlottak fel  munkalehetőséget. 

A móri telephelyre számos  településről járnak be, számtalan családnak okozhat nehézséget a döntés.   A megszüntetésre ítélt móri munkahelyek megmaradása érdekében nem csak az üzemben működő érdekvédelmi szervezetek emelték föl a szavukat.  A bodajki testület például már június 29-ei ülésén olyan határozatot fogadott el, amelyben kérik  a társaságot: törekedjen arra, hogy Móron, illetve a cégnél minél több munkavállaló  köztük számos bodajki  további foglalkoztatását lehessen megoldani. Az ügy újabb fejleményeiről Fenyves Pétertől, Mór polgármesterétől szerzett lapunk tudomást. A polgármester a bakonycsernyei   önkormányzati testület múlt szerdai  ülésén egy képviselő kérdésére válaszolva elmondta: tudomása szerint a  Flextronics-ot nem sikerült eltéríteni eredeti elhatározásától. A 337 munkavállaló leépítése  március végéig  szakaszosan  történik meg.  Értesülése szerint  60 móri és 17 bakonycsernyei személyt érint a döntés. A polgármester szavai szerint a nehéz szociális helyzetben levők kerülnek legkésőbb az úgynevezett szabad listára, s az  olyanok esetében, akik a közeljövőben vonulnak nyugállományba,  elképzelhető: a nyugdíjukat megváltja a cég. A polgármester szerint megvan rá a remény, hogy a Flextronics megüresedő helyét egy másik autóipari beszállító foglalja el. A Fenyves Péter által mondottakkal szembesítettük Kállai Balázst, a Flextronics Automotive Mor Kft. ügyvezetőjét, aki válaszul eljuttatta lapunknak  a cég július 22-ei  közleményét. A közlemény nem cáfolja a Fenyves Péter által mondottakat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!