Túl van az életveszélyen a lány, akit mellkason szúrtak

Dunaújváros - Túl van az életveszélyen az a 16 éves diáklány, akit múlt szombatra virradóra életveszélyesen megsebesített egy 34 éves tanárnő.

MTI

A fiatal lány szombat hajnalban erőszakosan dörömbölt az egyik dunaújvárosi középiskolában oktató, angol- és drámatagozatos tanárnő ablakán. Nem a pedagógussal, hanem az éppen nála tartózkodó 19 éves barátnőjével, a tanárnő korábbi tanítványával akart beszélni. A pedagógus többször is távozásra szólította fel a lányt,  majd kihívta a rendőrséget. A dörömbölő a járőrök távozása után folytatta az erőszakoskodást. A tanárnő, miután újra hiába kérte távozásra, egy konyhakéssel többször kiszúrt az ablakon. Az egyik szúrás a mellkasán találta el és életveszélyesen megsebesítette a diákot. 
Az ügy megdöbbentette a dunaújvárosiakat, a városi lap fórumán több tucatnyian mondtak  véleményt. Az iskola vezetője a Dunaújvárosi Hírlapnak azt mondta: a tanárnő emberileg és szakmailag is remekül végezte a munkáját.Az általa vezetett diákszínjátszó kör  az országos mezőnyben is jól szerepelt.
A rendőrség szeretné, ha a pedagógust gyorsított eljárásban  egy hónapon belül  bíróság elé állítanák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!