Életveszélyes sérülést okoztak a fiatal dobálózók, megbánták tettüket

FMH - Csütörtökön folytatódik az a tárgyalás, amelyben öt vádlott áll a bíróság előtt. A fiatalok kővel dobálták Székesfehérváron a Hosszúsétatér 64. alatti házat, egy kislány megsérült.

Kovalcsik Katalin


A vádirat szerint 2008. augusztus 19-én  szkínhed, vagy csupán szimpatizáns fiatalok kövekkel dobálták meg az említett házat. Betörtek az ablakok, az egyik földszinti lakásban  a bedobott kő eltalált egy kislányt, aki súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Megoperálták, szerencsére jól van, hangzott el hétfőn a Fejér Megyei Bíróságon.
Mórocz Emil tanácsvezető bíró  sorra  szólította a vádlottak padján ülő öt fiatalt. Az általuk elmondottak szerint a fehérvári buszpályaudvarral szembeni parkban verődött össze azon a napon egy nagyobb társaság. Elindultak egy maroshegyi vendéglátóhelyre, ahol punkokkal kellett volna nézeteltérésüket elintézni. Ott nem történt semmi, mert megjelent egy rendőrautó, a  punk fiatalok állítólag azt kiabálták, ne velük balhézzanak, dobálják meg a putrikat. Így történt, hogy egy kilenc-tíz tagú társaság  arrafelé vette útját és megdobálták az ablakokat, majd elszaladtak.  Mindegyik vádlott megbánást tanúsított a  tárgyaláson, elmondták, nem azzal a szándékkal indultak a Hosszúsétatérre, hogy bárkinek is sérülést okozzanak. A  bíróság tanúként hallgatta meg  a  sérült kislány szüleit, miközben a folyosón több ember is megjelent a sértettek részéről. A III. rendű  vádlott ügyvédje a szünet után szót kért a bíróságtól, elmondta:  a sértetti oldalról többen telefonjaikkal  fotót készítettek a vádlottakról, ezt   látta és hallotta, hogy az is elhangzott, tudjuk, hol laktok. A sérült kislány édesapja azt mondta, kamuból csinált úgy, mintha fotózna a telefonjával, megmutatta  a készüléket a bírónak,  de bízik az igazságszolgáltatásban. A tárgyaláson tanúként volt jelen néhány fiatal, akiket a megdobált lakóházbeliek megvertek, mivel azt hitték, ők okozták a sérülést, ők voltak a támadók. Csütörtökön ismét   tanúkat hallgat meg a bíróság.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!