Áramszünettel tarkított meccs, vereség a Viennától

Bécs - Az EBEL 12. fordulójában a Vienna Capitals otthonába látogatott a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. Immár megszokott, hogy újabb sérültekkel bővült a vendéglista.

Bobory Balázs

A pénteki, Linz elleni vereség nem csak a 6-3-as vendégsiker miatt lett fájó. Nem utazhatott Bécsbe a szlovák Juraj Durco, Jobb  Dávid és  Benk András. Kérdéses volt még Ladányi és Sofron szereplése is, de mindketten jégre korcsolyáztak. Csakúgy, mint a farmcsapatból felhozott Hajós Roland, akinek ez volt az első EBEL-mérkőzése pályafutása során.
Nem kezdődött jól a csata a vendégeknek - Hetényi-Tokaji (1), Maklári, Sofron (2), Vas M. 1, Ladányi 1, Orbán, Kranjc, Palkovics (1), Martz 1, Kovács, Hegyi, Ackeström (1), Fekete, Hajós, Holéczy, Fodor, Nagy, Vaszjunyin -, hiszen már a 9. másodpercben emberhátrányba kerültek. Ezt még kivédekezték, az 5. percben viszont Fortier bevette Hetényi kapuját, 1-0. Weinstock mester időt kért, talán ezért sem tört össze a Sapa, és a harmad hajrájában fordított, előbb Palkovics passzát Martz lőtte a kapuba 1-1, majd az utolsó percben Ladányi is feliratkozott az eredményjelző-táblára, 1-2. 
Sokáig nem örülhetett a második periódusban a Fehérvár, Pinter egy perc után egalizált emberhátrányban, 2-2. Aztán újra fordult a kocka: alig telt el ismét két perc, Sofron asszisztálása mellett Vas Márton szerzett gólt, 2-3. Aztán elment a villany az Albert Schultz Arénában, a 15 perces pauza a hazaiaknak tett jót, Gratton használt ki egy előnyt a 29. percben, 3-3. Aztán Sofron és Orbán ült a büntetőpadra, Rebek pedig vezetést szerzett a Capitalsnak, 4-3.  Nem volt még vége, a 39. percben kapott két percet, Bouchard pedig nem kegyelmezett, 5-3.
A hazaiak még kettőt ütöttek, így négy góllal verték a fehérváriakat.

Eredmény:
Vienna Capitals (osztrák)-Sapa Fehérvár AV19 7-3 (1-2, 4-1, 2-0)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!