Bánk bán, a forradalom évfordulóján

FMH - Újabb ünnepségekről, koszorúzásokról kaptunk előzetes értesítéseket. Gyakorlatilag a megye minden településén lesz megemlékezés az évfordulón.

Hajnal Csilla

Vértesacsa  önkormányzata október 22-én délután 5 órakor tartja ünnepi megemlékező műsorát az '56-osok terén,  a katolikus templom előtti téren. A polgármester  ünnepi köszöntője után a Kazay Endre ÁMK iskolás tanulói emlékeznek a hősökre. A tisztelgés az emlékmű koszorúzásával zárul.
Szintén  pénteken 17 órakor ünnepi megemlékezést tartanak Iszkaszentgyörgyön a művelődési házban. Az általános iskola 8. osztályosainak műsora után fáklyákkal vonulnak a Kossuth térre, ahol az önkormányzat koszorúját helyezik el az '56-os emlékműnél.
Székesfehérváron pénteken a bazilika falán lévő emlékkeresztnél 9 órakor rendezendő püspöki imádságos megemlékezés után a Székesegyházban Szent Korona-ünnepséget és zászlószentelést tartanak.
A Jobbik fehérvári alapszervezete 23-án 10 órakor az '56-osok terén tartja ünnepi megemlékezését.
Bicskén a művelődési központban 23-án 10 órakor kezdődik a városi ünnepség, köszöntőt mond a  polgármester, emlékbeszédet Vanek Béla egykori politikai elítélt.
Pákozdon az ünnep napján 11 órakor a Hősök terén tartanak ünnepséget, beszédet a polgármester mond.
Ugyanazon a napon 17 órakor Lovasberényben az emlékműnél emlékeznek a forradalomra. 18 órakor a művelődési házban helyi gyerekek mutaják be a Bánk bánt  interaktív operamese keretében. A mesélő és rendező Ütő Endre, dramaturg Ütő-Dávid Lenke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!