Bulvár-celeb

1 órája

Ezzel az 5 kérdéssel biztosan elvágja magát az állásinterjún

A munkáltatóknál és HR-eseknél jó pont, ha a jelentkező az állásinterjún érdeklődő, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mit kérdez.

MW

Vannak olyan kérdések az állásinterjún, amiket jobb nem feltenni

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az alábbiakban megmutatjuk, mi az, amivel rossz fényt vethetünk magunkra, és könnyen eljátszhatjuk minden esélyünket, akkor is ha egyébként alkalmasak vagyunk az adott pozícióra. A Life.hu cikkében összeszedte az 5 "legveszélyesebb" kérdést.

1. Mivel is foglalkozik a cég?

Ezt a kérdést soha nem szabad feltenni, ugyanis tájékozatlanságról és érdektelenségről árulkodik. Az interjúra behívott jelöltekkel szemben minimális elvárás, hogy informálódjanak a cégről, ahova jelentkeztek. Név nélkül adták fel az álláshirdetést, és semmit nem tudott kideríteni a leendő munkáltatójáról? Nos, igen valószínű, hogy az ajánlat komolytalan, jobb, ha menekülőre fogja...

elfut menekül
Ha a hirdetésből nem derül ki még a cég neve sem, jobb, ha otthagyunk csapot-papot
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

2. Mennyi lesz a fizetés?

Több oka is lehet, ha az interjúztató magától nem hozza szóba a fizetést, például lehet, hogy többfordulós kiválasztást terveznek. A fenti kérdést feltéve azonban már garantáltan nem jut be a következő körbe. Persze lehet, hogy a munkáltató rákérdez a fizetési igényére, ezért mindenképpen gondolkodjon el a válaszon.

3. Mikorra döntik el, hogy ki kapja az állást?

Ez a kérdés számon kérésnek vagy sürgetésnek hangzik. Inkább legyen türelmes, és csak akkor vegye fel a kapcsolatot a HR-essel, ha egy-két héten belül sem kap választ.

Disappointed,Sad,Woman,Looking,At,Phone,And,Waiting,Message,Or
Sokszor nehéz a várakozás
Fotó: Shutterstock

4. Kell majd túlórázni?

A munkáltatót sajnos a legkevésbé sem érdekli, hogy a munkavállaló messziről járna be dolgozni, és a buszhoz, vonathoz kellene igazodnia. Inkább az fog a fejében járni, hogy biztosan ki akarja vonni magát a munka alól. Ezért ezzel a kérdéssel még várjon!

5. Milyen tervei vannak a cégnek?

Természetesen nem lehet mindent megtudni a szóban forgó munkahelyről az internet segítségével. Amennyiben a jelentkező utánanézett a cégnek, és jól halad a beszélgetés, akkor a vezetők, szakemberek örülnek az érdeklődő kérdéseknek. 

De ne a fenti kérdéssel kezdjük, hanem például, hogy milyen a szervezeti hierarchia, vagy hogy milyen elvárásaik vannak az alkalmazottakkal szemben. 

Ezáltal többet megtudhat a cégről és arról, hogy valóban ott szeretne-e dolgozni. Érdeklődhet arról is, hogy ha kiválasztják, mikor kellene kezdenie, milyen fejlődési, tanulási lehetőségek vannak a vállalatnál, ki fog visszajelzést adni arról, hogy elégedettek-e a munkájával.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!