Rezes parádé a bornapokon

Mór – Nyolcadik alkalommal rendeztek Móron - a hétvégén zajló bornapok keretében - nemzetközi fúvószenei fesztivált. A házigazda a város utazó zenei nagykövetének számító Móri Ifjúsági Fúvószenekar.

B. Kiss László

Az egyesületet huzamosabb ideig Grell József vezette, aki a közelmúltban adta át a stafétát Erdei Ferencnek, aki vallja: büszke tradíciók állnak a zenekar mögött, és nagy feladatok előtte.

Az idei fúvószenekari fesztiválra több hazai együttes mellett Cseh-, Horvát- és Lengyelországból is érkeztek rezesek. Az együttesek szombaton léptek a közönség elé a Kapucinus téren felállított nagyszínpadon. Sokan hajlamosak beskatulyázni a fúvószenét, pedig a mai,  délutánba nyúló rezesparádé bizonyította: a legkülönfélébb műfajok adekvát tolmácsolására is alkalmasak a fúvosok.

Újdonság volt, hogy a produkciókat nem csak a színpad elől, de a távolabb fekvő gasztrosátorban elhelyezett monitorokon is figyelemmel lehetett kísérni a kolbászevés közben is. A borutcán pedig, ahol a gazdák kínálják válogatott nedűiket, elképzelni sem lehetett volna jobb zenei aláfestést, mint a fúvósok változatos muzsikáját.

A fúvószenei fesztivál ugyan véget ér szombaton, de a zenekaroktól nem kellett elbúcsúzni még vasárnap, a rendezvénysorozat utolsó napján sem. Délelőtt negyed tíztől a város különböző pontjain adnak térzenét a résztvevők, akik – több tánccsoporttal és borrenddel, számos fogattal és lovassal együtt – a hétvégi móri rendezvénysorozat tetőpontját jelentő, délután háromkor rendezendő színpompás szüreti felvonuláson is láthatók, hallhatók lesznek.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!