Találkozó az enyingi benzinkúton

Veszprém - A Cozma-gyilkosság ügyében szerdán beidézett tanúk úgy nyilatkoztak, hogy Raffael Jánosnál tavaly február 7-én születésnapot ünnepeltek, nem volt más célja az összejövetelnek.

Halmos György

A tárgyaláson meghallgatott balatonvilágosi testvérpár azt állította, hogy pizzázni indultak el éjszaka, az enyingi benzinkútnál – ahol az általuk ismert Beéry-fivérek népes társasággal ünnepeltek - csak cigarettát akartak vásárolni. Mivel nem volt kifogás, ezért csatlakoztak hozzájuk, így jutottak el Veszprémbe, a Patrióta lokálba, azonban a hely a tömeg miatt nem volt szimpatikus, korán hazamentek. Meghallgatták azt a fiatalembert, aki a gyilkosságot megelőző éjszaka Székesfehérváron Raffael Andorral szórakozott együtt. Elmondta, hogy barátját egy társaság meg akarta verni, mert egy rendőrségi ügyben állítólag ellenük vallott. A helyszínről elmenekültek, de a támadásról nem beszéltek senkinek. (A vádirat szerint ugyanakkor másnap Raffael János enyingi otthonába azért hívták az ismerősöket, hogy elégtételt vegyenek az atrocitásért. Mivel a támadókat nem találták Székesfehérváron, ezután döntöttek a veszprémi helyszín mellett. A tanú azt vallotta, hogy hallotta, amint Sztojka Iván (a gyilkosság harmadrendű vádlottja) felrohan az emeletre, és azt kiabálja: baj van, Csoki megbolondult. Meghallgatta a bíróság Somogyi Tamást is, akinek a születésnapját ünnepelték Enyingen. Elmondta, hogy tudott Raffael Andor bántalmazásáról. Az előző tanúval egyezően azt is megerősítette, hogy Sztojka felrohant a Patrióta lokál emeletére és azt mondta, hogy Csoki megörült. Az utcán történt szúrást egyikük sem látta, amire leértek a kézilabdázó már a földön feküdt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!