A villámhárítót is beszigetelték - Problémák és válaszok a lakossági fórumon

Székesfehérvár - A tűzoltóság, a kéményseprő cég, a vízszolgáltató és a hulladékkezelő cég szakembereitől kérhettek problémáikra választ a városházán tartott fórum résztvevői.

Házi Péter

A tűzoltóság nem egy olyan,  újonnan szigetelt épülettel találkozott Székesfehérváron, ahol a villámhárítót egyszerűen beágyazták a polisztirol szigetelésbe, majd rákerült a vakolat. Ez - mint a tűzoltóság szakembere a városházán tartott  fórumon elmondta - igencsak tűzveszélyes, így a lakók érdeke, hogy az ilyen megoldásokat megszüntessék. A Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesületének szervezésében a tűzoltóságon kívül a Depónia Kft., a Kémény Zrt., a Fejérvíz Zrt. szakemberei is részt vettek a találkozón, melyet Tögl Lászlóné egyesületi elnök nyitott meg.


Komoly problémaként merült fel a panelházakban lévő szellőzőrendszerek állapota: Németh Sándor, a Kémény Zrt. vezérigazgatója tapasztalataikról beszámolva kifejtette, nem csak tűzveszély, hanem fertőzésveszély miatt is szükséges (lenne) a szellőzőket kipucolni. Sok helyen szagelszívót is rákötöttek illegálisan ezekre a csövekre, amitől az amúgy is labilis rendszer felborul, gyakaran a szomszéd szagolja a másik lakás dohányfüstjét, ételszagát.
Az elsősorban közös képviselők számára szervezett találkozón felmerült a vízórák fő- és almérői közti különbségének elszámolása, valamint az is, hogy a Depónia Kft. megkezdte a  lombtalanítási akciót: házanként öt lombgyűjtő zsák jár ingyen, ezen felül fizetnünk kell értük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!