Újszegények életképei

Székesfehérvár - Az Echo Innovációs Műhely jelentette meg a Bárki érintett lehet című kiadványt a Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Éve keretében.

Kővári Gabriella

A kockázati társadalom  élethelyzeteit bemutató kiadvány elkészítésének célja, hogy felhívják a döntéshozók, a politikusok figyelmét a válság nyomán kialakult újszegénységre. Az interjúkat az ellátási körükbe került ügyfeleikkel készítették a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ Családsegítő Szolgálatának munkatársai. Szokoli Erzsébet intézményvezető azt szeretné, hogy a hatalmon lévők végre megértsék, városunkat is elérte a mélyszegénység. Elmondta, hogy gyakran a jogszerűen, törvényesen eljáró hivatalnokok keserítik meg a családsegítők munkáját. Tisztl Henrik, a könyv egyik szerzője kiemelte, a szükségletekre reagáló, beavatkozó állam kell, amikor tömegesen kerülnek krízishelyzetbe a családok.  A műhely önkormányzati vitanapot is  tart helyi  képviselők részvételével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!