Fegyveres rablás két megyében - előzetesben az elkövető

FMH – Egymás után két helyen, két külön megyében is fegyveres rablást követett el egy férfi a napokban, ám csak Fejér megyében járt sikerrel. A tettest január 24-én előzetesbe helyezték a bírósági döntés nyomán.

feol.hu

R. Szabó Ágnes Fejér megyei rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott: Iszkaszentgyörgyről január 19-én az esti órákban rablás miatt érkezett riasztás egy presszóból: egy fegyveres férfi az épületbe belépve pénzt követelt az alkalmazottól, majd a megszerzett összeggel elmenekült. A tanúk által elmondottak alapján egy korábban a településen lakó, a presszóban időnként megforduló férfire következtettek a nyomozók. Később olyan tanút is találtak, aki látta, hogy a feltételezett elkövető milyen járművel hagyta el a környéket. A gyanú egy, a településen bejelentett lakcímmel rendelkező 45 éves férfire terelődött, akiről kiderült, hogy székesfehérvári tartózkodási hellyel bír, és több tanú is megerősítette, hogy korábban rendelkezett gáz-riasztó fegyverrel. A fehérvári rendőrök tartózkodási helyének beazonosítását követően január 21-én fogták el.

A férfi a bizonyítékok hatására részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy anyagi természetű gondjai támadtak, ezért döntött úgy, hogy rablással szerzi meg a szükséges pénzt. Birtokában volt egy gáz-riasztó fegyver, azzal ment aznap este a presszóhoz. A kihallgatás során derült ki, hogy még aznap éjjel egy másik bűncselekményt is elkövetett. Pár óra alvás után Soltra utazott, ahol egy üzemanyagtöltő állomáson ráfogta a fegyverét a kutasra, hogy pénzt szerezzen, de mivel nem tudta a kasszát kinyitni, zsákmány nélkül volt kénytelen menekülni. A visszafele úton megszabadult a fegyvertől és az elkövetéskor viselt sáltól, sapkától.

A férfit kihallgatását és őrizetbe vételét követően a Bács-Kiskun megyei nyomozók is kihallgatták a területükön elkövetett rablás miatt. Az iszkaszentgyörgyi ügyben eljáró Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói kezdeményezték a 45 éves férfi előzetes letartóztatásba helyezését. Az ügyészség indítványára a bíróság hétfőn helyt adott az előterjesztésnek, és elrendelte a két rendbeli rablással meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását – foglalta össze az esetet R. Szabó Ágnes.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy később elmondta: a férfi a Bács-Kiskun megyei nyomozók által bemutatott bizonyítékok alapján beismert egy Fülöpszállás közelében történt rablást is. Elmondása szerint a rablásból származó pénzt már felélte.
     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!