Hoki: a Sapa most sem járt sikerrel

FMH - A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongos alakulata az EBEL 36. fordulójában Mozart szülővárosába látogatott megtörni pontszerzési átkát pénteken. Most sem jártak sikerrel.

Tóth Bence

Két elveszített hazai mérkőzést követően három állomásból álló osztrák túrájának első megmérettetésén a bajnok Salzburg otthonában próbáltak szerencsét a fehérváriak. Az előzetes tervekkel ellentétben Hajós Roland mégsem utazott el a Salzach-parti festői városba, mivel Fekete Dániel meggyógyult. A sorokat így is alaposan felbolygatni kényszerült Kevin Primeau, miután az eddigi hiányzók  Palkovics, Holéczy és Kranjc mellé  csatlakozott Ackeström. A legutóbbi, linzi találkozó utolsó 20 percéhez hasonlóan Mihály és Sofron helyet cserélt, Kovács a harmadik, amíg Nagy a második vonalban kezdett az online jegyzőkönyv szerint. Hogy Kovács és Fekete milyen tökéletesen megérti egymást, azt a bíztató kezdés kitünően reprezentálta: a 3. percben egy emberhátrányt értékesített a Sapa centere, Fekete, 0-1. A gólöröm nem tartott túl sokáig - aTokaji kiállításával teremtett létszámfölényt Abid használta ki hat minutummal később, 1-1.
A szünetet követően kétszer is eggyel többen voltak a jégen a kék-fehérek, ám a lehetőséggel nem tudtak élni és ez megbosszulta magát. Könnyedén osztogatta a kis büntetéseket  Graber bíró, mégis a hazaiak Pewal révén vezetéshez jutottak, 1-2. A gól után záporoztak a fehérvári kiállítások, ám hősiesen védekeztek Kevin Primeau fiai, így megmaradt a pontszerzés reménye az utolsó harmadra. A  két csapat egymás elleni találkozóiról a fehérváriakban élnek kellemesebb élmények, igaz szoros csatákon, ám a megszerezhető hatból ötöt gyűjtöttek be az Ördögök. Hazai pályán az energiaitalosok roppantul veszélyesek, idegenben már kevésbé, ezt kitűnően példázza a kedden, a Jesenice otthonában elszenvedett 6-0-ás vereség.
Még mielőtt a fejükhöz kapnának az olvasók a szenzáció hallatán, érdemes gyorsan tiszta vizet önteni a pohárba. Pierre Page a hazaiak boszorkánykonyhájának vezetője ugyanis megteheti, hogy az ászait pihenteti és a fiataloknak ad bizonyításra  lehetőséget. Amellett, hogy a jövő Salzburgjának az alapjait teremti meg  húzásával, a kulcsemberek rápihenhettek a január 14-én Minszkben kezdődő Kontinentális Kupára. A kanadai mester a tavaly, Grenobléban elért sikert, a kupagyőzelmet szeretné megismételni, így ennek szellemében a Sapa ellen már teljesebb kerettel játszottak: a 17 gólos  Cook kivételével a 12 találatot elsüllyesztő  Duncan  mellett Tratting is farkasszemet nézett a vendégekkel. Annak ellenére, hogy a kapuralövések tekintetében két harmadot követően egyenrangú partnere volt a Sapa a hazaiaknak (29-26), Aubin 46. percben lőtt találata megpecsetélte Sofronék sorsát, 3-1. A záró játékrész végén Satosaari lekorcsolyázott, így könnyedén állította be Welser   a 4-1-es végeredményt. A Sapa vasárnap 18 órakor Bécsben játszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!