A címvédés küszöbén a Sapa

Székesfehérvár - Keddi sikerével a Sapa Fehérvár AV19 elvette a DAB.Docler pályaelőnyét, a jégkorong ob I. döntőjének első összecsapásán. A bajnoki címért folytatott harc szerdán Székesfehérváron folytatódott.

Tóth Bence

Sapa Fehérvár AV19 - DAB.Docler 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Székesfehérvár, 1600 néző. Vezette: Gebei, Kincses, Nagy, Kovács.

Sapa Fehérvár AV19: BÁLIZS - Ackeström, Jobb, VAS M. 1 (1), SOFRON 1, Ladányi (2) - Horváth A., Tokaji (1), Jobb, Palkovics 1 (1), Johansson (1), MIHÁLY Á. 1 - Maklári, Varga A., Vaszjunyin, Holéczy 1 (1), Kovács Cs. - Nagy G., Tóth A., Hajós, Kiss D. vezetőedző: Kevin Primeau.

DAB: SEVELA (Becze) - Pozsgai, Hegyi Á., Peterdi, Macsweyn, METCALFE (1) - Kiss D., Martinka, AZARI 1, Galanisz (1), Magosi - M. Varga 1, Lencsés, Pavuk, Papp V., Kiss Á. - Tőkési, Mestyán, Szilassy, Jonkl. Vezetőedző: J. P. Maccallum

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc

A négy győzelemig tartó párharc állása 2-0 a Sapa Fehérvár AV19 javára.

 

 

- Azt már látjuk, hogy a döntőben nehezebb dolgunk lesz, magasabb tempón kell pörögnünk - Kovács Csaba ezt már az elődöntőt követően is megérezte. Hiába szólt tehát prófétaként a kék-fehérek a napokban 27. életévét betöltő csatára, hogyha a párharc első mérkőzésének elején ismét berozsdásodtak azok a bizonyos fogaskerekek... Az ördögök keddi dunaújvárosi sikere azonban azt jelenti, hogy az acélbikák vesszőfutása tovább tart, már ami a két megyei együttes döntőbeli versenyfutását illeti. Utoljára a 2003/04-es kiírásban sikerült büntetőkkel felül kerekedniük a piros-fehéreknek az akkor még Ocskay Gábort is soraiban tudó Alba Volánon. "Kiscsicsó" - ahogy mindenki ismerte és szerette - pont két éve, hogy nincs közöttünk. A kezdést megelőzően került sor a húga által létrehozott alapítvány díjátadójára, a 2010/11-es szezon legjobb utánpótlás játékosainak, így Bálizs Bencének, Berényi Balázsnak, Szász Norbertnek, Vizi Dánielnek és a különdíjas Vég Ádámnak.

A találkozó Horog László, a klub sajtósa és a Pannon lapok Társasága sportújságírójának ünnepélyes korongbedobását követően vette kezdetét. A mérkőzést Durco, Benk, Fekete, Kranjc, Hegyi és Hetényi kényszerült kihagyni. A mezőnyben bár aktívabbnak tűntek a hazaiak, Bálizsnak résen kellett lennie, hiszen a kapuja előtt Metcalfe és Azari okozott számára forró perceket. A túloldalon a 11. percben Palkovics, majd Ackeström melegítette be Sevelát. Fegyelmezetten védekeztek Pappék, ezt és a gólcsendet azonban Vas törte meg a 18. percben, védői lemaradtak róla, így könnyedén bombázott a léc alá, 1-0.

A szünetben Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át az aranyérmeket az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U16-os bajnokcsapatának, valamint a szezon legeredményesebb játékosának, Vincze Péternek a különdíjat. A folytatásban a pakk helyett Sofron került a kapuba, ha az eset gólt nem is, kiállítást annál inkább ért, igaz Papp Viktorral együtt a kissé vehemens Ladányi is mehetett pihenni. A négy-négy elleni felállás pedig a piros-fehéreknek kedvezett, Metcalfe kapu mögötti passza Vargát találta meg, aki kötényt adva mattolta Bálizst, 1-1. A szépszámú újvárosi szurkolóhad öröme tiszavirág életűnek bizonyult, másfél perccel később egy emberelőnyt Sofron nem hagyott eltékozolni, 2-1. A vezetés visszavétele feltüzelte a Sapát, Sofron cselezte ki Sevelát, ám ziccere kimaradt, csak nehogy megbosszulja magát... erről azonban szó sem volt, sőt buli után Mihály maradt költői magányában, a kiszolgáltatott Sevela pedig tehetetlen volt, 3-1.

Meleg percek vártak a hazaiakra a záró harmad elején: egy szimpla előnyt kettős vendég fór követett. Azari rövid felsős bombájával tartotta életben csapata egyenlítési reményeit, 3-2. Kilenc nap alatt a mai volt Magosiék hetedik meccse, ám a fáradtság jeleit egy perc erejéig sem lehetett felfedezni rajtuk. Holéczy minden bizonnyal sokáig emlékében tartja fontos találatát: a 12. percben éles szögből, a kapunak félig hátat fordítva adta középre a pakkot, mely egy védőn megpattanva talált utat a kapuba, 4-2. A kegyelemdöfést bivalyerős lövésével - sok kihagyott helyzet után - Palkovics adta meg, 5-2. 

Csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Szent István Bazilikában gyászmisét tartanak ifj. Ocskay Gábor emlékére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!