Fagyoskodó utasok, fűtött üres állomásépület - állagmegóvás miatt zárva

FMH - Folytatódik a Tárnok és Székesfehérvár közötti vasúti vonalszakasz felújítása. A munkák alatt azonban akadnak kényelmetlenségek: egy ilyenről írt olvasónk lapunknak.

Tihanyi Tamás

 

Az agárdi vasútállomás épületének átadását 2010. szeptember  31-ére ígérték. Ma, 2011. március 7-én még mindig nem lehet használni! Mondok jobbat: a velencei (vagy velencefürdői) épület hónapok óta kész, fűtik, de még nem használják.  Az utasok pedig végigfagyoskodták a telet a peronokon, mert a vonatok persze rendesen késtek, késnek, írta Kassai Gábor Agárdról. Megkérdeztük a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt.-t (NIF), mit szólnak olvasónk  felvetéseihez.  

Loppert Dávid kommunikációs vezető válaszolt. Az agárdi  megállóhely épületével kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy az építési engedély 2010. október  11-én kelt, nem is kezdték meg szeptemberben az építést, csak október 18-án. November havi jelentésükben azt közölték, hogy november hónapban folytatódott a megállóhelyi épület építése. Jelenleg az állomáson belső festési, burkolási munkálatok folynak, átadása a nyári szezon kezdetéig megtörténik.  A velencei és velencefürdői megállóhelyi épületek elkészültek, azonban az ivóvíz és a szennyvíz bekötése előtt a DRV egy háromoldalú megállapodás megkötéséhez ragaszkodott. Azt kellett tisztázni ebben a megállapodásban, hogy a MÁV lesz a fogyasztó, de a NIF fizeti a bekötés költségeit. (A DRV számára ez még ismeretlen helyzet volt.) A megállapodást megkötötték, a csatlakozási díjat befizették, a bekötés folyamatban van, Velencefürdőn pedig már meg is történt.
Másik és nagyobb akadály az épületek átadása előtt az, hogy nem született egyezség azok  üzemeltetéséről, amely ügyben az érintett felek közötti tárgyalások még folynak. A NIF reményei szerint március végére tisztázódik a helyzet, és megnyithatják az épületeket.  A műszaki átadás-átvétel már megkezdődött, de amíg nem tisztázott az üzemeltető személye, állagmegóvás és vagyonbiztonság miatt nem nyitják meg azokat. Télen  minimális szinten  fűteni kellett a fagykárok megelőzése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!