Aranydiplomás kórusok a minősítő hangversenyen

Székesfehérvár - Kedden tizenegy székesfehérvári kórus lépett fel a Malom utcai Táncházban az Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyen.

Gábor Gina

 

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (Kóta) évente meghirdeti a  minősítő hangversenyt, amelynek szervezője, rendezője  a Fejér Megyei  Művelődési Központ. A  minősítés célja ösztönözni a gyermek- és ifjúsági  kórusok szakmai fejlődését, fenntartani a karéneklés hagyományait. 
 Az idén a megyéből fehérvári kórusok kérték minősítésüket a  zsűritől, amelynek tagjai voltak: Horányi Ottília karnagy, Döbössy Gyula karnagy, az ELTE tanszékvezető főiskolai docense és Nagy Ernő Ákos karnagy. A legjobb minősítést,  az aranydiplomát és az Év  kórusa címet  a Teleki  Blanka Gimnázium Vegyes Kara nyerte el Auth Ágnes vezényletével. A Teleki (ugyancsak Auth Ágnes irányításával működő) másik két kórusa - a  fiú kar és az egynemű kar  - aranydiplomát és országos dicsérő oklevelet kapott. Ugyancsak aranydiplomával és országos dicsérő oklevéllel  gazdagodott a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola Sotto Voce kara Szabó Adrienn vezényletével, valamint a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium és AMI Kicsinyek kórusa Kapásné Lévai Edit irányításával. A zsűri aranydiplomával ismerte el   a Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusát Strasszerné Farkas Márta vezényletével,  illetve a Zentai Úti Általános Iskola Énekkarát, amelynek vezetője Kukucska Márta, továbbá a Kodály iskola Legkisebbek kórusát, Polgár Zoltánné irányításával. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!