Többezer kilométert gyalogoltak már

Székesfehérvár - Küszöbön a kikelet, ám még mielőtt bakancsaikat ébresztgetnék téli álmukból a Vértes Meteor egyesület túratársai, évértékelő esten díjazták legaktívabb tagjaikat.

Kővári Gabriella

Az évösszegző rendezvényen az ötvenöt éves Vértes Meteor egyesület elnöke, Szentes László adta át a díjakat túratársainak évtizedes  fáradhatatlan sporttevékenységükért. Fertő Imre, a Vértes Meteor alelnöke a Meteor Országos Szövetség Hattayer Béla emlékplakettjét kapta. Emlékplakettet kapott Várnai Lajos és Várnai Lajosné is, akik már ötven éve részt vesznek a természetbarát mozgalomban, valamint Ternák Ferencné negyven évnyi természetjárásért. Emléklapot kapott Gáspár Elvíra és Tauser Sándorné, akik huszonöt évet töltöttek természetjárással. Dudar Jánosnét, az egyesület pénztárosát, és Ujpál Gyuláné túravezetőt az egyesület örökös elnökéről elnevezett Németh Gyula emléklappal jutalmazták. Önkéntes munkájukkal az elmúlt évben kiemelkedően hozzájárultak az egyesület közhasznú tevékenységéhez.


 Az egyesület  tizenhat természetjárója a Természetvédelmi Szolgálat tagja is egyúttal. A   túrákon és egyéni útbejárásaik során figyelik a környezetet, az útjelzések, tájékoztató táblák, padok és egyéb tárgyak állapotát. Ha rongálást észlelnek, jelentést tesznek a Szolgálatnál,  a túraútvonalakon összeszedik a hulladékot, és a velük túrázók figyelmét felhívják a természet tisztán tartására. Nem csak idén, az erdők évében, hanem az év minden napján.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!