Bíróság előtt a volt élettársát zaklató, fenyegető pázmándi férfi

Megsértette volt élettársának személyi szabadságát a vád szerint az a 40 éves pázmándi férfi, akinek az ügyét szerdán kezdte el tárgyalni a Győri Városi Bíróság.

MTI

A vádirat szerint az élettársak kapcsolata tavaly megromlott, ezért az akkor 21 éves sértett elköltözött közös otthonukból. A vádlott folyamatosan hívogatta mobiltelefonon, sms-ek garmadájával zaklatta, és megfenyegette, hogy ha nem költözik vissza az élettársa, akkor öngyilkos lesz. Erre tett is kísérletet, alkoholra gyógyszert vett be, és konyhakéssel több vágást ejtett a bal karján.
A telefonhívások után a felek ismét találkoztak, majd a vádlott személygépkocsijába ültek. Egy idő után a nő ki akart szállni, de a férfi nem engedte, ezért a sértett kiugrott a guruló járműből, egy autóhoz szaladt, és kérte a benne ülők segítségét. 
A vádlott, kezében egy viperával, a gépkocsihoz ment, többször a hátsó ablakra ütött vele, és követelte, hogy volt élettársa szálljon ki. A nő visszaült a vádlott autójába, majd együtt a lakásukra mentek. A sértett sms-ben kért segítséget egyik barátjától, és az ő hívására kiérkező rendőrök szabadították ki a nőt.
A tárgyaláson az ügyész a pszichiáter szakvéleményére hivatkozva elmondta: a vádlott ingerlékeny, agresszióra hajlamos, személyiségzavarban szenved, de ez nem korlátozza abban, hogy felismerje cselekményének következményeit.
A vádlott a tárgyaláson részben elismerte az ellene felhozott vádakat, de azt tagadta, hogy bezárta volna a nőt a házba, ahol együtt laktak. Azt vallotta, hogy az együtt töltött két év alatt kétszer-háromszor pofon vágta élettársát. Ezzel szemben a nő havi többszöri bántalmazásról beszélt.
A bíró a tárgyalást elnapolta, a büntetőeljárás szeptemberben folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!