Érdekes témák, rendhagyó órák

Kifejezetten jó tapasztalatokat szerzett író és színész azokon a rendhagyó irodalomórákon, amelyeket a Fejér Megyei Önkormányzat kezdeményezésére és támogatásával a megyei fenntartású középiskolákban tartottak az első félévben.

Szabó Zoltán

 A programról hétfőn sajtótájékoztatót tartottak a megyeházán.  A megyei közgyűlés elnöke, Vargha Tamás utalt rá, hogy olyan kérdésekkel is foglalkoztak, amelyek  az osztályfőnöki órákon  is kényes témáknak minősülnek: a szerelemmel, szexualitással, párkapcsolatokkal,  önkifejezéssel.
Az irodalomórák előadói  -  Tallér Edina  és Kupa Júlia írók, illetve Gerner  Csaba  színművész - a tájkoztatón  elmondták, hogy a  kortárs  irodalomra  próbálták felhívni a diákok figyelmét. Azokra a művekre,   amelyek a fiatalok nyelvén  szólalnak meg, és az őket  foglakoztató  problémákra keresnek  és adnak választ. A tanulók nagyon jól fogadták a kezdeményezést, nyitottak  voltak, érdeklődők és a közösségi oldalakon is  foglalkoztak a különleges órákon hallottakkal.  A megyei önkormányzat és Gerner Csabáék is azt szeretnék, ha a program  ősszel folytatódhatna.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!