Rendőri ellenőrzés a Velencei-tónál, tüntető felvonulás, forgalomkorlátozás Fehérváron

Székesfehérvár - A Független Rendőr Szakszervezet csatlakozott a négy civil szakszervezeti konföderáció demonstrációjához. A megyében ellenőrzés lesz.

Kovalcsik Katalin

Csütörtökre hirdették meg a demonstrációt a fővárosba. A Független Rendőr Szakszervezet csatlakozott  a 15 órára tervezett  akcióhoz, amely a megyeszékhelyeken  "Dudálj velünk!" felhívással jelenik meg.  Orgovány Zoltán,  a FRSZ Fejér megyei elnöke lapunkhoz eljuttatott levelében közölte, a kapitányságok szerdán reggel ORFK utasításba kapták, hogy június 16-án  8 órától szükség szerinti időpontig fokozott ellenőrzést kell tartaniuk, amelyre a szabadságról és szabadidőből is berendelik az állományt.  A  megyei szervezet tiltakozik a rendőri állomány  ismételt állampolgári jogainak megsértése ellen. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott válasz szerint a szabadidős rendőröket rendelik be,  a Velencei-tó  környékén az idegenforgalmi szezonnal összefüggő bűnmegelőzési, közbiztonsági és közlekedésrendészeti ellenőrzést tartanak.

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő a forgalomkorlátozásokra is felhívta a figyelmet.

Az autós felvonulással egybekötött demonstráció miatt Székesfehérvár területén június 16-án 14.30 és 15.30 óra között forgalomkorlátozásra kell számítani.

A résztvevők a bejelentés szerint járműveikkel 14.00 órakor gyülekeznek a Szent Flórián körúton lévő Tesco áruház parkolójában, majd 14.30 órakor járműveikkel a Szent Flórián körút – Berényi út – Palotai út – Budai út – Kadocsa út – Tesco parkoló útvonalon haladnak végig.

Az autós vonulással érintett kereszteződéseken rendőri irányítás mellett haladnak át a demonstrálók, e miatt helyenként rövid időre a forgalom korlátozására kell számítsanak a közlekedés többi résztvevői. A rendőrség az autósok türelmét kéri.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!