Új ötletek egy élhetőbb létért - bemutatkozott a Civil Piactér

Székesfehérvár - A Fehérváron nemrégiben megnyílt Civil Piactér is bemutatkozott csütörtökön egy nagyszabású rendezvényen, amely a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról szólt.

Tihanyi Tamás

 

Fejér megyei résztvevőkkel nyitották meg ma a Millenáris Nagycsarnokban  a CSR Piac kiállítást, amely a magyar EU-elnökség hivatalos kísérőrendezvénye, s egyben az önkéntesség európai évének kiemelt eseménye. Negyven cég mellett tizenhat  civil szervezet is bemutatkozási lehetőséghez jutott. Külön standdal volt jelen Fehérvárról a Civil Piactér, a Denso és a Grundfos is. A CSR Piac lényege, hogy  a vállalatok társadalmi felelősségvállalását ilyen módon ismerteti meg az érdeklődőkkel, s egyben alkalom a tapasztalatcserére. 
Róth Péter alpolgármester elmondta,  szép példa az Alba Plázában található Civil Piactér, ez olyan kezdeményezés, ami a civilek aktivitását, városhoz való kötődését erősíti. (Ez a projekt a Ségécé Magyarország Kft., a Mosolybolt Alapítvány, a fehérvári önkormányzat és a Civil Szervezetek Regionális Szövetségének együttműködésével valósult meg.) - Tanulni jöttünk a CSR Piacra, igyekszünk megismerni, hogy milyen elvárások fogalmazódhatnak meg az önkormányzat felé, s próbálunk ezeknek eleget tenni - mondta Róth.  A Fehérvárhoz kapcsolódó akciók között van több közös is: a Denso és a Grundfos például a környezetvédelem érdekében fogott össze. A Grundfosnál a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására  is kiemelten figyelnek, mondta Kanizsay Zsolt környezetvédelmi mérnök. Egyfajta híd-szerepre van szükség a cégek, az önkormányzat és az emberek között, hangzott el.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!