Európa-díjas lett az RVA

Ismét jelentős nemzetközi elismerésben részesült az idén 20 éves Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Fejér megye legismertebb vállalkozásfejlesző szervezete.

Házi Péter

Az alapítvány a „Befektetés és Innováció a Mikrofinanszírozásban- Európa Díj 2011” kategóriagyőztese lett az innovatív technológiák alkalmazásának területén.  A díjat Londonban hirdették ki és adtak át egy nemzetközi szakmai konferencián. A mostani díjjal a Regionális Vállakozásfejlesztési Alapítvány tettrekészségét ismerték el, miszerint a „piramis alján” elhelyezkedő kisvállalkozások számára nyújt segítséget. Mivel a mikrofinanszírozás egyre inkább átalakul, a díj célja az volt, hogy, a mikrofinanszírozási közösségek számára bemutassa a legjobb, követésre, átvételre érdemes gyakorlatokat.

Mint ismeretes, két évvel ezelőtt az Európai Mikrofinanszírozási Hálózat és az itáliai Giordano Dell'Amore Foundation tudományos bizottsága az öt legjobb gyakorlat közé választotta a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány mikrohitelezési gyakorlatát. Ahogyan Szekfü Tibor ügyvezető igazgatótól megtudtuk, a jelentős szakmai elismerést akkor „a legjobb mikrofinanszírozási gyakorlat előmozdításában, valamint a mikrofinanszírozásban résztvevő ügyfelek gazdasági és társadalmi fejlődését szolgáló innovatív és értékes elemek bevezetésében való közreműködése elismeréséül” kapta az alapítvány.

A fehérvári, Budai úti információs központtal működő RVA az országban elsőként hirdette meg és tette az interneten keresztül pályázhatóvá az Új Széchenyi Mikrohitel és a vissza nem térítendő támogatással Kombinált Mikrohitel konstrukciókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!