Zselenszky dalszövegeivel diskurál a Völgyben

Taliándörögd - Török-Zselenszky Tamás este érkezett egyszemélyes koncertjeivel a Művészetek völgyébe. Gitárján furcsa hieroglifák - a hangnyílásból Krisztus tekint ránk megértőn (vagy vádlón?).

V. Varga József

A székesfehérvári kötődésű Török-Zselenszky Tamás filzófus-író, költő, zeneszerző, énekes és előadóművész a hét elején Dörögdön nyitott a Fúzió színpadon, s július 29-én, pénteken Kapolcson, az Indigó utcában zárja ötös sorozatát. „Úgy tiszta az idő, a pokol is jól kivehető / Ha a romjaimra állsz, úgy biztos, elég mélyre látsz / De most még látható hangok játszanak a hallható fénnyel / S a nappalinkban nyaraló téllel koccintok én ” - Taliándörögdön, a sajátos hangulatú Pajtában mintegy százötvenen - többnyire fiatalok - énekelték együtt Tamással Mellőled című dalát. Aztán sorjázott a többi - Emberek botokkal, Ceruzacsonkok -, így diskurált dalszövegeivel az énekmondó a nagyérdeművel. Zselenszky Tűzzsonglőr című dalára remek zsonglőrök táncoltak-forogtak, és fénnyel írtak betűket a csendes éjszaka fekete kárpitjára

A Völgy honlapja a programokkal, bloggal ide kattintva érhető el!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!