A Sapa jól kitömte a szlovéneket

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 előszezonban, hazai közegben játszott mérkőzései során kedden a legerősebb ellenfelet, az Acroni Jesenicét fogadta.

Tóth Bence

- Természetesen hiányoztak (Mihály Árpád és Ladányi Balázs - a. szerk.), de olyan játékot kell játszanunk, hogy az esetleges sérülések ne zökkentsenek ki a játékunkból. A Jesenice elleni, idegenbeli derbin a hiányuk ellenére a játékunk rendben működött. A szlovének nagy változáson mentek keresztül, mégis egységes jégkorongot játszottak, amely remek kapusteljesítménnyel párosult - emlékezett vissza a pénteki odavágóra Énekes Lajos másodedző. Akinek szavaira adhatunk, annak fényében meg főként, hogy a piros-fehérek csarnokában az elmúlt napokban is egymásnak adták a kilincset a légiósok...

Útkeresésük mindenestre nem érződött keddi játékukon, az első harmadban a Munro - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi - Pratt, Borgatello, Palkovics, Johansson, Mihály - Sille, Durco, Sikorcin, Ryan, Kovács - Orbán, Láda, Benk, Nagy, Magosi összeállítású fehérvári tesztmeccsen. Eladott korongok, meddő emberelőnyös játék jellemezte a hazaiakat, igaz Adam Munro mindig a helyén volt. A gólcsendet aztán a második harmad elején a friss szerzemény, Borgatello mértani pontosságú kék vonalról eleresztett lökete törte meg. A találat kettős hatással ért fel: az ördögöket felpaprikázta, a szlovéneket meg összeroppantotta. Történt ugyanis, hogy kevesebb mint másfél perc alatt háromszor rezdült a vendégek hálója. Előbb Sofron szabta ki a bal felsőt, majd jött Palkovics és Kovács. A Sapa henger ezt követően sem hagyott alább. Kroseljnek a bemelegedésre sem hagytak túl sok időt a Volánosok, egy perc alatt kétszer halászhatta ki a pakkot hálójából, miután Palkovics ismét eredményes volt. A záró harmadban Tokaji Viktor már a kispadról szemlélhette, ahogy Sofron duplázik, miután a csapatkapitánynak kiment a válla, így kihagyni kényszerült az utolsó húsz percet. A végén Bercic révén szépített a Jesenice, ám a második harmadban mutatott magabiztos játékával megérdemelten nyert a Fehérvár.

Sapa Fehérvár AV19 - Acroni Jesenice 6-1 (0-0, 5-0, 1-1)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!