Aláírásgyűjtés a sportcsatorna visszaállításáért

Székesfehérvár - A város méltán nevezhető a sport, a jégkorong és a kosárlabda városának. Az egyik televíziós szolgáltató csatornakiosztása okoz most gondot a megyeszékhelyen.

Silye Sándor

A sport barátai nem panaszkodhatnak, hiszen a szolgáltatók 7-8 sportcsatorna kínálatával kényeztetik őket, megannyi csemegét, azok esetleges imétlését kínálva. A digi.tv néhány hónapja megszüntette a Sportklub csatornát. Márpedig ezen az adón lehetett látni a hazai kosárlabda-bajnoki, a sportág európai csúcsát jelentő Euroliga mérkőzéseit is. Ami még nagyobb probléma a megyeszékhely jégkorong rajongói számára, hogy az EBEL találkozókat e  helyütt lehetett csak élőben nyomon követni. Márpedig a két siker sportág eseményeire  sokkal többen kíváncsiak, mint amennyien beférnek egyik, vagy másik csarnokba.
Információink szerint a jégkorong szerelmesei aláírásgyűjtést kezdeményeztek, miszerint kerüljön vissza, és legyen újra nézhető  az említett sportcsatorna. Nyerges Tamást,  a cég fehérvári műszaki vezetőjét, a terület helyettes vezetőjét kérdeztük.
- Hallottam már az aláírásgyűjtésről. Én magam is híve vagyok a Sapa csapatának. Itt helyben a fenntartással, a beruházással foglalkozunk, a műsorpoltikát, a csatornák  összeállítását a központban végzik.  Ha ez a kezdeményezés valós, és aláírásokkal hitelesített, abban az esetben nem hiszem, hogy elzárkózna a központ a kérés teljesítésétől. Más kérdés, hogy ennek anyagi vonzatai is lehetnek, mert ha túl drága a csatorna, akkor lehet, hogy a plusz költséget a kérőknek kellene állniuk. Hogy mit kell tenni? Hozzák be az irodánkba a kérést nyomatékosító  aláírásokat, és azt mi továbbítjuk majd a  központnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!