Autósok vigyázat! Szarvasnász ideje van, a vadak figyelmetlenebbek

FMH - Megkezdődött a szarvasok násza, a vadak figyelmetlenebbek. A hazai utakon már tragédia is történt emiatt.

Miskei Anita

Alig búcsúztattuk el az augusztusi hőséget, a nagy meleg után újabb kihívással szembesülnek az autósok az utakon. A közlekedőknek most még  figyelmesebben kell vezetniük, mert megkezdődött a szarvasbőgés.  Az ország erdősült területén  a helyi vadásztársaság szerint megyénk több pontján is   megkezdődött a szarvasok násza. A vadak az őszi hónapban a szokottnál is figyelmetlenebbek, nem törődnek a forgalommal, a zajjal, nem észlelik a számukra is veszélyt jelentő járműveket. Váratlanabbul kerülhetnek a gyanútlan autóvezetők elé, mint az év más szakában.
Az Országos Magyar Vadászati Védegylet felhívta a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy szeptemberben  tart a szarvasok násza.   A nagytermetű vaddal való ütközés pedig sok esetben tragédiával végződhet.   A statisztikák szerint ebben az  időszakban megnő a vad-gépjármű ütközések száma. A járművezetőknek figyelniük kell ott is, ahol nincs elhelyezve vadveszélyt jelző tábla, de a közutat közvetlenül erdő vagy sűrű bozótos határolja. Ha mégis bekövetkezne az ütközés, a helyszínen értesíteni kell a  rendőrséget, akik értesítik a vadászatra jogosultat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!