Fölényes siker az Albacomptól

Csütörtökön megkezdődött a megyeszékhelyen a Fehérvár Kupa férfi nemzetközi kosárlabda torna. Az első napon az Albacomp Fehérvár az OS Darda ellen játszott.

Silye Sándor

- Együttesünk ereje az, hogy nem az egyének villogása a lényeges, hanem a csapatmunka - mondta a melegítés alatt Senad Muminovic, az OS Darda vezetőedzője.

Ezzel egyetérthetett Braniszlav Dzunics, a hazaiak mestere is. Az ellenfélnél ismerős arcot fedeztünk fel, Ridl volt az, akit jó néhány éve az Albacomp kinézett magának az Eurocampen, de aztán jobbat kerestek, igaz, a játékos Magyarországon csapatra lelt. Jól, Hendlein találatával kezdődött a Fehérvár Kupa első mérkőzése, majd Juhos is hozzátett kettőt büntetőből. Három perc elteltével már nyolccal vezetett az Alba, jól védekezett a csapat, és támadásban is „pontosak” voltak. Az 5. perc végén szólt a taps, a hazaiak már 13 ponttal vezettek, aki pályán volt mind remekelt, egyformán jól szórt mindenki. Kíváncsiak voltunk mennyit javult Keller lába, hiszen a 7. perc kezdetén ő is beállt. A cserék után megtorpant a csapat, négy perc alatt 2 pont volt a mérleg. A kis szünet után is eltelt két perc hazai találat nélkül, az ellenfél nyolcra csökkentette hátrányát. Simon triplája törte meg a „csendet”, Madár is hozzátett egy újabb távolit, ideje volt már. Mindenki parkettre lépett a fehérváriak közül, megint a horvátok percei következtek, igaz, ekkor mindkét oldalon voltak üresjáratok. Simon csapata vezére volt, kár, hogy a harmadik személyi hibáját is elkövette az első félidőben. A játékrész vége ismét a vendéglátóké volt, és tizennyolccal vezetett az Albacomp Fehérvár.  

Ami az első játékrész matematikáját illeti: a hazaiak 43, a látogatók 35 százalékos pontossággal dobtak, a büntetők itt is, ott is 92 százalékkal találtak, a lepattanók különbsége: 19-16. Hendlein triplája nyitotta a meccs második felét, sőt, 2 perc elteltével már húsz fölött járt a különbség a két csapat között. A játék képe alapján joggal, mert bár az albásoknak sem talált minden dobása, de szokatlan volt a sok Darda-homály. Harmincra hizlalta vezetése nagyságát a vendéglátó, a felkészülés legjobb játékát láttuk a csapattól. Az alley-oupok még nem jöttek be, de ami késik, nem múlik. Jelentjük: Keller Ákos meggyógyult, remekelt amikor a pályán volt, Hollis klasszis, Simon az ész, a lendület, Hendlein egyre jobb, Juhos mind reményteljesebb, a fiatalok is mutogatták oroszlánkörmeiket. Ha Supola is megjön, és sikerül két jó külföldit találni... Több, mint 30 volt már közte, de jött némi kihagyás, 4 perc találatmentesen, eladott labdákkal. De a lényeg a biztos győzelem volt.

Pénteken 19.30 órakor az OS Darda és a KK Krizevci mérkőzik egymással.


Albacomp-OS Darda 79-55 (23-11, 17-11, 22-15, 17-18)

Székesfehérvár, 800 néző, vezette: Valovics, Jakab, Szőcs

Albacomp: Simon 16/9, Madár 3/3, Hollis 14, Hendlein 9/3, Juhos 9, csere: Keller Á. 19/3, Gorzsás, Bódi 5/3, Somogyfoki 4, Keller V., vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

OS Darda: Jugo 9, Milekovic 6/3, Meznaric 2, Ridl 11, Gamma 4, csere: Mandic, Perajica 17, Galic, Panduric 3/3, Bicvic 2, vezetőedző: Senad Muminovic.

Kipontozódott: Perajica (39.),

Az eredmény alakulása: 2. perc: 6-0, 6. perc: 21-6, 12. perc: 23-15, 19. perc: 36-22, 22. perc: 47-24, 27. perc: 58-28, 32. perc: 64-39, 35. perc: 72-40.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!