Ki volt Enyingi Török Bálint?

Enying - A református egyházközség, valamint a Tinódi általános és művészeti iskola immár 20. alkalommal rendezi meg a mezőföldi városban az Enyingi Török Bálint-napokat.

V. Varga József

A protestáns főúr, Enyingi Török Bálint köztéri emlékoszlopát 1992-ben, a templom építésének 200. évfordulóján avatták. Az eltelt évek során hagyománnyá vált a városban a szeptember második hét végéjén megrendezendő Enyingi Török Bálint-napok rendezvénysorozata. Szabó Szilárd igazgató elmondta: az évfordulós napok nyitányaként szeptember 9-én 14 órától két előadást is tartanak a református iskola dísztermében, Ki volt Enyingi Török Bálint? címmel. A templomkertben másnap, az emlékoszlopnál 9 órakor a művészeti iskola rézfúvósainak térzenéjével kezdődik a program. A hajdani földvár körüli emlékfutáson a Mezőföldi Iskolaszövetség és a Dél-balatoni Református Gyülekezetek Regionális Együttműködése intézményeinek tanulói, illetve a térségben működő református iskolák diákjai próbáznak. A Japán Alapítvány Kyotót bemutató fotókiállítását Schwerlichovszky László, a Magyar-Japán Baráti Társaság székesfehérvári klubjának elnöke nyitja meg a Templom Galériában. Az iskola udvarán különböző játékok és vetélkedők, kézműves- és ügyességi sátrak várják a gyerekeket. Az összegyűjtött Tinódi-tallérokat ajándékokra lehet beváltani, az ízletes bográcsgulyás több kondérban rotyog majd. A szombat délután fő attrakciója a lovasbemutató lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!