Szülők akadémiája

Székesfehérvár - Szülők akadémiája címmel új, interaktív előadás-sorozat indul a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. Természetesen nem csak a tópartis diákok szüleinek...

Gábor Gina

A Szülők akadémiája teljesen nyitott: az  előadásokra mindenkit várnak, akiket foglalkoztatnak  a gyerekneveléssel kapcsolatos gondok,  és   a szakemberekkel folytatott  párbeszédben szeretnének választ kapni kérdéseikre -  tudtuk meg a Tóparti gimnázium igazgatójától, Vizi László Tamásnétól. Az első előadás szeptember 29-én 17.30 órakor lesz a gimnázium emeleti aulájában,  a címe pedig sokat sejtető:  A legjobb családban is előfordul! Kozma-Vízkeleti Dániel pszichológus,  családterapeuta azokról a konfliktusokról  és megoldásaikról  beszél, amelyek gyakoriak a szülők és a gyerekek között. A Tóparti gimnázium további előadásokat  tervez az idei  tanévre. Szó lesz például a drogokról, arról,  miként ismerjük fel, ha a gyerekünk kábítószerezik. De a gyerekek  iskolai és szülői értékeléséről is beszélnek: ez gyakran eltérhet. A középiskolába kerülve előfordul, hogy a diák teljesítménye átmenetileg visszaesik   nem árt, ha tudjuk, miként értékeljük szülőként ezt a helyzetet.  No és foglalkoznak azzal is: mit tegyünk, ha csemeténk bulizni akar, vagy elindulna egy többnapos fesztiválra?     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!