Az aura árulkodik természetünkről?

Székesfehérvár - Akárcsak a természetfeletti létezésében, a testünket körülvevő aura meglétében is vagy hisz az ember, vagy nem. Tudományosan megdönthetetlen bizonyíték ugyanis nincs arra nézve, hogy ez az elektromos töltéssel rendelkező mező valójában ott van-e, vagy nincs ott

Lovász Lilla

„Az aura egy nagy mennyiségű információt tárolni képes elektromagnetikus hologram, melynek egy része folyamatosan változik különböző érzelmek és gondolatok, illetve fizikai életmód hatására, mégis nagyobb része állandó marad”- olvasható a meghatározások egyikében. A szkeptikusok ezzel szemben azt állítják, bár az emberi test körül mérhető egyfajta hősugárzás, sőt, az idegi elektromos tevékenység által generált, rendkívül gyenge mágneses tér is, ám szerintük az ezoterikusok aurafogalmától ez távol esik. A színes energiamező leképezhetőségét végképp megkérdőjelezik a tudományos oldalról közelítők, ám aki aurafotózással és elemzéssel foglalkozik, állítja, biztos jellemzést tud adni mind a testi, mind a lelki tulajdonságokról, problémákról, gyengeségekről.

- Az aurafotózást végző gép a kéz ujjain, a bőrön keresztül ellenállást mér, s ennek alapján képezi le az energiaburok, valamint a test hét csakrájának színét, formáját, méretét - tudjuk meg Vacsi Lászlóné Marcsi bioenergetikustól, aki az Országos Könyvtári Napok alkalmából szervezett egészségnapon bárkinek szívesen elkészítette aurafotóját, s férjével rövid jellemzést is adtak a kíváncsiaknak.

Megtudjuk, a csakrák fogalma szorosan összetartozik az auráéval, hiszen ezek a test energiaközpontjai. Az ókori távol-keleti orvostudomány az efféle pontok egész rendszerét térképezte fel: eszerint hét fő és háromszáznál is több kisebb csakra található az emberi testben. Ezekhez pedig különböző színek kapcsolódnak. Az aura és a csakrák együttes képével - ahogy a bioenergetikus állítja - a lélek és a test állapotát kiválóan lehet jellemezni.

- Az aura különböző színeiből az általános tulajdonságokra következtethetünk. A mélyvörös például kitartóan realista, keményen dolgozó egyént jelöl. A narancs kreatív, művészi hajlamot sejtet, a vörös a vezető típust, a sárga életművészt, a zöld a jó tanár jellemzőit, a mélyzöld a cél-orientált, míg a kék a gondoskodó, segítőkész embert jelenti. Ha indigó színű az aura, a tulajdonosa nyugodt, mély érzésű; ha ibolya árnyalatot mutat a kép, idealista, újító-feltaláló típussal van dolgunk. A levendula az álmodozó, érzékeny, mégis fantáziadús ember színe, míg a fehér a spiritualitásra hajlamos, transzcendens egyéné.

Az aurafotón nem csak a testet körülvevő mező, de a hét fő csakra is látható. Ezeknek szintén mérete, formája és árnyalata a fontos.

-  Minden csakra hordoz lelki és testi jelentést. Ha például a kék alapszínű torokcsakra halvány, elmosódott, többek között garattáji-, mandula-, pajzsmirigyproblémákra lehet következteti. A homlokcsakra, vagy más néven harmadik szem csakra indigókék színének erőssége nemcsak fizikai látásproblémákról regélhet, de arról is, mennyire képes az ember mások lelkébe „látni”, vagy hogyan tekint saját jövője felé. A zöld szívcsakra mutatja a szeretet energiáját és érzését, de a szívhez kapcsolódó szervek egészségére is utalhat - sorolja Vacsiné, s egy „éles” aurafotót elemezve minden egyes energiapont tulajdonságáról beszámol. Vallja, a testi bajok eredete minden esetben lelki, így az efféle elemzés segíthet a betegségek leküzdésében is.

Így van-e vagy sem? Mindenki maga döntse el

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!