Jogosítvány nélkül vezetett a cserbenhagyó

Dunaújváros - Cserbenhagyásos baleset történt a Dózsa György úton, ahol két autó ütközött, s az egyik tovább hajtott. Hamarosan azonban kiderült a sofőr kiléte, s nem maradt el a felelősségrevonás sem.

feol.hu

Délután fél hat előtt nem sokkal balesetről érkezett bejelentés a Dózsa György útról – közölte csütörtökön R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő. Egy Chrysler női sofőrje a vasútállomás felől haladt, amikor a Kallós utcánál lévő kereszteződéshez érve hirtelen bekanyarodott előtte egy sötét színű Volkswagen. Az ütközést nem lehetett elkerülni. Ezt követően azonban a vétkes sofőr nem állt meg, hanem továbbhajtott. A Chryslerben a sofőr nem sérült.
A bejelentés nyomán a városban szolgálatot teljesítő járőrök, körzeti megbízottak, baleseti helyszínelők adatgyűjtésbe kezdtek az ismeretlen járművezető felkutatására. Együttes munkájuk eredményeként a Bagolyvár utcában megtalálták a keresett autót. A további adatgyűjtés során megállapították az autó tulajdonosának személyét, valamint kiderült, hogy kik voltak a vélelmezett gépjármű használók. A két férfit igazoltatták, a tények tisztázására a rendőrkapitányság épületében került sor. A tanúkihallgatások során sikerült megállapítani, hogy ki vezette a baleset bekövetkeztekor a járművet. A sofőr elismerte a baleset okozásának és a cserbenhagyásnak a tényét. Meghallgatása során azt is elmondta, hogy a vezetést követően fogyasztott alkoholt, ami miatt mintavételre állították elő. Az orvos a klinikai tünetek alapján enyhén ittasnak minősítette. Kiderült az is, hogy a férfinek nincs jogosítványa sem, ezért ellene a büntető feljelentés mellett szabálysértési feljelentéssel is éltek az intézkedő rendőrök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!