Mégiscsak kohászképzők: együttműködés az ISD Dunaferr és a főiskola között

Dunaújváros - Együttműködési megállapodás-csomagot írtak alá a helyi főiskola és az ISD Dunaferr Zrt. képviselői a minap. Erősödő kutatási és fejlesztési kapcsolatok, újrainduló képzések.

Szabó Szabolcs

Az együttműködést keretbe foglaló dokumentum értelmében a főiskola elindítja az ISD Dunaferr Zrt. által szorgalmazott anyagmérnök BSc képzésen belül a kohómérnök szakirányú képzését. Az oktatói munkába az acélipari vállalat szakemberei is bekapcsolódnak majd. Emellett elindul a kohómérnök továbbképzési szak is, amely legkorábban már a 2012/2013-as tanévben biztosíthat lehetőséget a már végzett, műszaki BSc vagy azzal egyenértékű főiskolai diplomával rendelkezőknek a megfelelő szakismeretek elsajátítására. A főiskola a jövőben szakmai támogatást nyújt a gyár szakembereinek tudományos minősítési folyamatához, valamint lehetőséget biztosít a hallgatók számára szakdolgozatok, kutatások, vizsgálatok elvégzésére.

Az acélipari gyár vállalta, hogy a Magyarországi Kohómérnök Képzésért Alapítványon keresztül kiemelten támogatja a Dunaújvárosi Főiskola beiskolázási tevékenységét, s kiemelkedő szaktudású munkatársai közreműködésével részt vesz a főiskolai képzés más területein is. Az ISD Dunaferr Zrt. ugyanakkor biztosítja az anyagmérnök BSc képzés keretén belül a kohómérnök szakirányú képzés szakmai illetve üzemi hátterét is. A főiskola iskolarendszerű képzésében résztvevő hallgatókkal ösztöndíjszerződést is köt vasmű, s emellett - 100 ezer forint pénzjutalommal járó - Elismerő Oklevelet alapít a főiskola legkiválóbb, műszaki szakirányban tanuló hallgatójának, amit évente adnak át. A tudományos kutatás és műszaki fejlesztés terén az innovációs járulékfizetési kötelezettségi keretéből pedig - a jogszabályi keretek között - kutatási és fejlesztési tárgyú megrendeléseket is adnak a DF-nek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!